Mladi kolesarji svoje znanje preverili na spletnem dogodku ETET

Novice

FIA evropsko tekmovanje za mlade kolesarje ETEC je letos nadomestil spletni prometno-izobraževalni dogodek ETET, pri katerem je iz Slovenije sodelovalo 90 otrok, starih med 10 in 12 let, iz sedmih osnovnih šol.


Ker zaradi epidemije covida-19 tudi letos ni bila mogoča izvedba preventivno-izobraževalnega tekmovanja za mlade kolesarje ETEC, je na predlog mednarodne avtomobilistične zveze FIA in ob podpori nekaterih evropskih avtomobilskih klubov, med njimi tudi Avto-moto zveze Slovenije, v novembru potekal spletni dogodek za mlade kolesarje, stare od 10 do 12 let, z naslovom European Traffic Education Training (ETET).

Na dogodku je sodelovalo sedem evropskih avtomobilskih klubov, poleg Slovenije še klubi iz Azerbajdžana, Bosne in Hercegovine, Francije, Hrvaške, Avstrije in Bolgarije. Med 15. in 24. novembrom je na dogodku sodelovalo več kot 220 otrok.

 

Pri evropskem prometno-izobraževalnem treningu ETET so iz Slovenije sodelovala štiri avto-moto društva: AMD Dravograd, AMD Kočevje, AMD Moste in AMD Ravne na Koroškem), in sicer v sodelovanju s sedmimi osnovnimi šolami: OŠ Sostro, OŠ Stara Cerkev, OŠ Zbora odposlancev, OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Mislinja, OŠ Šentjanž in OŠ Črna na Koroškem. Skupaj je sodelovalo 90 slovenskih otrok, starih od 10 do 12 let. 

Sodelujoči učenci so morali rešiti tri naloge (v spletni obliki) in sicer:

  • Poznavanje cestnoprometnih predpisov, kjer so morali pravilno odgovoriti na 20 vprašanj iz cestnoprometnih predpisov
  • Labirint, na katerem so morali označiti pravo pot od doma do šole. Pri izbiri pravilne poti je bilotreba upoštevati postavljeno prometno signalizacijo
  • Iskanje 10 napak, kjer je bilo na sliki več kolesarjev, označiti pa je bilo treba 10, ki niso ravnali v skladu z veljavnimi predpisi

V okviru vaje "Naredi sam" so na koncu ustvarili odsevni obesek, ki ga bodo v prometu uporabljali ob slabši vidljivosti.

Dogodek ni bil tekmovalnega značaja, vsi udeleženci pa so prejeli priznanja za sodelovanje.

Ključne besede


FIAPrometna varnostETECvarna mobilnostmladi kolesarjikolesarjenje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji