#Srečanja: AMZS takoj odpravil težavo!

Pogovor

Darinka Pavlič Kamien, članica AMZS


Darinka Pavlič Kamien je diplomirana ekonomistka, ki jo je življenje pripeljalo v komunikacijske vode – danes ima uspešno podjetje, ki se ukvarja s tržnim komuniciranjem in odnosi z javnostmi. Datuma, ko je naredila vozniški izpit, ne bo nikoli pozabila, letos pa bo že 42 let, odkar je prvič samostojno sedla za volan.

Na pogovor smo vas povabili zaradi vaše pozitivne izkušnje z AMZS. Jo lahko opišete?

Z AMZS imam kar dve pozitivni izkušnji. Sicer se obe nanašata na enako težavo, ki morda niti ni tako nenavadna, lahko pa povzroči veliko preglavic. Gre za počeno pnevmatiko. Bila sem sama v avtomobilu, ko me je ta začel opozarjati, da nekaj ni v redu. Ni mi preostalo drugega, kot da čim prej varno zaustavim vozilo in pokličem 1987. V obeh primerih so se na moj klic zelo hitro odzvali in mi pnevmatiko zamenjali kar na licu mesta, da sem lahko odhitela naprej. Priznam, da sem na mehanika AMZS v tistem trenutku gledala kot na boga, odrešitelja.

Zakaj ste se včlanili v AMZS?

S krajšim premorom, ko sem vozila službeno vozilo, sem članica že približno deset let. Menim, da bi moral biti vsak preudaren in moder voznik član takšne organizacije, kot je AMZS. Na cesti nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi. Poleg tega ni nujno, da potrebuješ pomoč zaradi lastne krivde. Zato je zlata vredno imeti angela varuha, na katerega se na cesti lahko zaneseš.

Kako bi opisali sebe kot voznico?

Časi brezglave vožnje so že zdavnaj mimo. Sem preudarna voznica, ki vozi po predpisih. Strogo se držim tudi pravila, da kadar vozim, ne pijem alkohola, zato se srečanja s policisti nikoli ne ustrašim.

Kaj vam predstavlja avtomobil oziroma vožnja?

Oboje mi veliko pomeni. Ker sem v takem poslu, ki zahteva, da sem veliko na cesti, mi avtomobil predstavlja prostor, kjer sem lahko sama s seboj, nekakšno pribežališče. Med vožnjo imam čas za premislek in poslušanje dnevnih novic ter glasbe. Seveda pa tudi nujno prevozno sredstvo, ki mi zagotavlja vso potrebno mobilnost.

Česa si želite, da bi bilo na cestah več in česa manj?

Menim, da se Slovenci še vedno nismo sprijaznili z gnečo, predvsem na mestnih vpadnicah, in nam to predstavlja velik stres. Želela bi si pametno ureditev mestnega prevoza. Prevečkrat opazim ljudi, ki med vožnjo uporabljajo telefon. Slišim tudi, koliko je pijanih za volanom. Želela bi si, da bi vsi za volan sedli odgovorno in osredotočeni le na vožnjo. 

Kaj pričakujete od AMZS v prihodnosti?

Pričakujem, da bo AMZS še naprej ostal tako prijazen do svojih članov in učinkovit pri svojem delu. Verjamem, da ekipa AMZS dela na tem, da se bo članstvo razvijalo in nas vse skupaj še bolj ozaveščalo o varni mobilnosti. Želim si, da bo Motorevija tudi v prihodnje polna koristnih nasvetov, ki jih vsak mesec z veseljem preberem.

Kako si predstavljate mobilnost v prihodnosti?

Avtomobilsko mobilnost v prihodnosti si, kot človek ne več najmlajše generacije voznikov, kar težko predstavljam. Že sedanja pametna vozila nas ves čas z različnimi piski opozarjajo na vse mogoče in najbrž nas bodo v prihodnje seznanjala s še več dejavniki iz okolja. To pa bi lahko bilo tudi nadležno. Vendar je varnost vseh nas na cesti ključna. 

Ali ste vedeli, da ... 
Za pomoč na cesti pokličite 1987. Lokacijo nesreče ali okvare nam lahko sporočite tudi z AMZS mobilno aplikacijo.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS?

Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si

Ključne besede


pomoč na cestiSrečanjačlan AMZSDarinka Pavlič Kamien1987

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji