#Srečanja: Elvis in AMZS za vedno …

Pogovor

Oskar Trobec, član AMZS


Primorec Oskar Trobec je dolgoletni član AMZS s prav posebno zgodbo. 73-letni Oskar je namreč znan kot slovenski Elvis Presley. Upokojeni mesar je tudi predsednik slovenskega kluba častilcev nesmrtnega kralja rock’n'rolla in na svojem posestvu v Vrtovčah prideluje vino Elvis ter neguje svojo srebrno puščico - opel rekord coupe letnik 1970. Pravi, da bi pravemu Elvisu Presleyu zaradi kakovosti storitev z veseljem svetoval AMZS članstvo

Slovenski Elvis kralja nosi v srcu. Še vedno si dopisuje z njegovo hčerko in v dnevni sobi hrani prav poseben spomin: “Na Elvisovem grobu v Gracelandu sem napisal: končno sem tu. Za spomin sem vzel travo z groba, ki jo hranim v spominski sobi. Elvis je del mene."

Zakaj ste se včlanili v AMZS?

V AMZS sem se včlanil davnega 16. avgusta 1970 v Solkanu pri Novi Gorici. Včlanil sem se predvsem zaradi številnih ugodnosti, tehničnega pregleda avtomobila, ki je bil takrat za člane AMZS še brezplačen, pritegnila pa me je tudi zanimiva revija, ki jo še vedno dobim skoraj vsak mesec. Spominjam se, da mi je takrat članstvo uredila lepa in simpatična poslovodkinja iz Mirna. Kot zanimivost naj še povem, da je Elvis na isti datum, ko sem se jaz včlanil v AMZS, sedem let pozneje umrl.

Slovenski Elvis kralja nosi v srcu.


Kaj je za vas največja prednost članstva?

Prednost je pomoč na cesti, tudi vleka avtomobila ob okvari. Na terenu pa fantje opravijo tudi manjša popravila. Pa še vedno je tu Motorevija in predvsem ugodnosti pri starodobnikih.

Kolikokrat ste že potrebovali pomoč na cesti?

Pomoči na cesti nisem potreboval velikokrat. Mislim, da samo trikrat v petdesetih letih članstva. A takrat sem jo dobil.

V spominski sobi, ki je namenjena samo njemu, poslušam njegovo glasbo, prebiram knjige o njem, gledam njegove filme.


Kako z Elvisom prenašata samoizolacijo? Ali pogrešata vožnjo?

V spominski sobi, ki je namenjena samo njemu, poslušam njegovo glasbo, prebiram knjige o njem, gledam njegove filme. Čas še prehitro mine. Pri meni ne mine dan, da se ne bi zavrtela njegova večna glasba, kajti Elvis je pel za jutri. V glavnem delam to, kar čutim. Najbolj v teh dneh seveda pogrešam vožnjo z mojim oplom rekordom oziroma z mojo srebrno puščico.

Kaj vam pomenijo avtomobili? Elvis jih oboževal …

Avtomobili mi pomenijo veliko, ves čas - tudi danes - pa vozim samo avtomobile znamke Opel. Sem zelo zadovoljen z njimi. Elvis pa je oboževal cadillace: ogromno jih je kupil in jih tudi zelo veliko podaril.

Vaša srebrna puščica ni cadillac, pa vendar je zelo blizu tistemu, kar pooseblja rock’n'roll?

Da, zame je srebrna puščica kot majhen cadillac in poleg sloga oblačenja, značilnega za dobo rock’n’rolla, prav take limuzine poosebljajo to čarobno glasbeno obdobje. Še vedno pa prvi zaščitni znak rock'n'rolla ostaja značilno zibanje v bokih, ki ga je mojstrsko obvladal prav Elvis.

Katero Elvisovo pesem najraje poslušate za volanom?

Za volanom poslušam samo Elvisovo glasbo. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko sem prvič slišal peti Elvisa, sem plošče ostalih pevcev vrgel v smeti in od tedaj poslušam samo Elvisovo glasbo. V avtu si Elvisa zavrtim še na kasetah. Vse njegove pesmi so mi všeč, če bi pa že moral izpostaviti eno, naj bo to pesem An American Trilogy. To je zapel leta 1973 na koncertu Aloha from Hawaii.

Da, zame je srebrna puščica kot majhen cadillac in poleg sloga oblačenja, značilnega za dobo rock’n’rolla, prav take limuzine poosebljajo to čarobno glasbeno obdobje.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Ključne besede


Srečanja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

52

Priljubljenost članka

52

Shrani

Delite s prijatelji