Začetek sezone minimota, skuterjev in supermota

Na velikonočni ponedeljek v Vrtojbi prva dirka državnega prvenstva z lepim številom tekmovalcev in gledalcev.


Na progi GAS v Vrtojbi se je včeraj v organizaciji GAS Vrtejba začela nova sezona državnega prvenstva v panogah skuter in minimoto ter rekreativnega tekmovanja v supermotu. Na dirki je nastopilo 41 tekmovalcev, ki jih je, kot je na Goriškem že običaj, spremljalo lepo število gledalcev.

Prvi so nastopili otroci v kategoriji minimoto in prisotne sta najbolj navdušila člana domačega društva GAS Vrtejba Tian Krševan in Tai Komel. Mlada dirkača sicer nastopata v ločeni kategoriji (Krševan v mlajši, Komel pa v starejši), a v obeh vožnjah sta bila napet boj, kdo bo prvi prečkal ciljno črto. V prvi vožnji je bil uspešnejši Krševan, v drugi Komel. A minimalna razlika med njima je na noge dvignila prav vse prisotne. V senci njunega dvoboja so bili ostali tekmovalci, ki so prav tako prikazali lep napredek. V mlajši kategiriji je drugo mesto osvojil Matija Kodarin, tretji pa je bil Tristan Rupelli (oba GAS Vrtejba). V starejši kategoriji je drugo mesto osvojil član AMD Orjaki Andraž Osenk Drčar.

Med člani najboljši Poropat

Članska kategorija minimota je, predvsem prva vožnja, minila v znamenju odstopov najhitrejših. Jani Medoš (AMD Orjaki) je v prvi vožnji povedel, si že nabral nekaj prednosti, a sledila je okvara sklopke in odstop. Vodstvo je prevzel Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) in ga zadržal do cilja. Na drugem mestu je bil po odstopu Medoša mladi Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba),  a tudi njemu jo zagodla tehnika, zato je moral odstopiti. Kot drugi je tako v cilj zapeljal Gašper Lenko (AMD Kranj), tik za njim pa Enej Logar (AMD Domžale). V drugi vožnji je Medoš hitro prevzel vodstvo in ga tudi uspešno zadržal do cilja. Z drugim mesto je skupno zmago osvojil Poropat, tretji pa je v cilj druge vožnje zapeljal Kantar Božič. Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Lenko, v drugi vožnji je bil četrti, ter Logar, ki je drugo vožnjo končal na šestem mestu.

Največje presenečenje med skuteristi 

Med skuteristi najmočnejšega razreda 70 je Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) na najboljši način začel pot k ubranitvi naslova prvaka. Lepo presenečenje je z drugim mesto pripravil novinec Klemen Švara (AMTK Koper), na tretje pa se je uvrstil Jernej Žajdela (AMD Domžale).

V razredu skuter open je bil v obeh vožnjah nepremagljiv Alen Franza, obakrat je bil drugi Simon Fantinič, tretji pa Jaka Dovjak.

V panogi supermoto pričakovana zmaga Medizze

Največ tekmovalcev – 15, je nastopilo v kategoriji supermoto. Pričakovano je bil najhitrejši italijanski voznik Cristiano Medizza, ki je v preteklosti nastopal tudi na svetovnem supermoto prvenstvu. V obeh vožnjah je suvereno ugnal tekmece in zmagal. Na drugem mestu sta se izmenjala Edy Rupelli in Italijan Luca Zanutto, zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji, je skupno drugo mesto osvojil slednji, Rupelli pa je bil tretji. 

Vsi rezultati

Naslednja dirka bo prav tako v Vrtojbi, in sicer 19. maja 2019.

Ključne besede


supermotoskuterJan PoropatmimimotoGAS Vrtejba

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji