V Makolah je bilo bučno

Zadnja februarska sobota je bila čas za začetek svetovnega prvenstva v motokrosu. Začetek sezone so še posebej nestrpno pričakovali slovenski ljubitelji motokrosa in navijači Tima Gajserja, saj je devetnajstletni Makolčan lani z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v razredu MX2 v Sloveniji še povečal zanimanje za motokros.


Že zgodaj popoldne so se v manjšem lokalu v Pečkah pri Makolah, v Timovem domačem kraju, začeli zbirati navijači, oblečeni v rumene rdeča oblačila in opremljeni s številnimi navijaškimi rekviziti. Prav vsi so bili mnenja, da bo Tim tudi v elitnem razredu mešal štrene najboljšim in nihče ni dvomil, da lahko njihov sovaščan že na prvi dirki poseže po najvišjih mestih. Toda ni bilo veliko junakov, ki bi upali že pred prvo dirko na glas razmišljati o zmagi.

Vse se je spremenilo nekaj minut po četrti uri popoldne, ko se je začela prva vožnja. Tim je deloval suvereno, vodstvo je prevzel brez posebnega dvoboja s takrat vodilnim ruskim tekmovalcem in temperatura je naraščala. Bolj ko se je prva vožnja bližala h koncu, bolj evforični so bili navijači. In naposled je prišla prva zmaga. Zgodilo se je hitro in nekoliko nepričakovano, vendar povsem zasluženo. Tim je z zmago opogumil navijače, ki pred drugo vožnjo niti za hip niso podvomili tudi v skupno zmago na dirki. Začelo se je odštevanje do začetka finalne vožnje. Ko je Tim tudi v drugi vožnji prevzel vodstvo, so navijači že začeli slaviti zgodovinski trenutek. Zgodovinski trenutek za Pečke, štajersko prestolnico motokrosa, ter zgodovinski trenutek za slovenski motokros.

Navijači so obljubili, da bodo Tima tudi letos spremljali na dirkah v Sloveniji ter na bližnjih dirkah v tujini, le da jih bo to sezono še več kot lani.

Trenutno je v nastajanju klub navijačev Tima Gajserja, saj nas je preko petdeset takih, ki ga redno spremljamo na dirkah. Na bližnjih dirkah ga spodbujamo ob progi, za oddaljene dirke pa se vsi skupaj zberemo v domačem lokalu. Domačini ga spremljamo že od malega. Tim je rasel z nami in mi z njim ter z njegovimi uspehi,

je razložil navijač Dominik, ki poskrbi tudi, da navijači ob spremljanju dirk niso lačni.

Navijač Denis je povedal:

Za Tima navijam že več let, na tekmah državnega prvenstva sem ga spremljal še preden je tekmoval v svetovnem prvenstvu. Letos si bom ogledal tudi kakšno dirko v tujini. Tim je zelo preprost fant, zato ima veliko privržencev.

Podobno mnenje ima o Timu tudi njegov navijač Klemen:

Tima osebno ne poznam, vem pa, da je preprost in super fant. Po njegovem lanskem uspehu je pridobil še več navijačev. Tudi sam si bom letos ogledal eno od dirk v tujini.

Sodeč po napovedih, bo imel Tim Gajser letos bučno podporo tudi ob tujih progah.

Z začetkom nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu se kot kaže začenja nova slovenska športna zgodba. Za nami je prvo poglavje. Drugo poglavje se bo pisalo prihodnji vikend na Tajskem.

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokros