Dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu v Sloveniji

Youthstream je objavil predlog koledarja svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2018. V predlogu koledarja ni dirke v Sloveniji, zato Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, objavlja sledeče pojasnilo.


AMD Orehova vas je izrazil namero, da organizira dirko najvišje ravni v motokrosu, vendar prek Avto-moto zveze Slovenije, ki je članica mednarodne motociklistične zveze FIM, ni vložil kandidature za dirko v letu 2018 oziroma za uvrstitev dirke v koledar ni uradno zaprosil. Za izvedbo dirke v letu 2018 namreč ni imel zagotovljenih vseh pogojev, tako infrastrukturnih kot finančnih, saj je bilo po ogledu predstavnikov Youthstreama ugotovljeno, da organizacija dirke za svetovno prvenstvo na progi v Radizelu zaradi omejene infrastrukture ni izvedljiva.

AMD Orehova vas zamisli o organizaciji dirke za svetovno prvenstvo v motokrosu kljub temu ni opustil. Nov predlog je, da bi jo izvedel na letališču Maribor, pri čemer bi uporabil njegovo infrastrukturo. Letališče Maribor z organizacijo dirke soglaša. Prav tako je AMD Orehova vas dobil soglasje o uporabi okoliških zemljišč, ki bi bila potrebna za izvedbo dirke. Zamisel AMD Orehova vas o izvedbi dirke podpira tudi Občina Hoče - Slivnica.

Če bo AMD Orehova vas uspelo zagotoviti tudi finančne vire, bo za izvedbo dirke kandidiral v letu 2019.

Ključne besede


AMD Orehova vasYouthstreamAvto-moto zvezaFIM

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji