Tim Gajser uspešno prestal operacijo

Tim Gajser je po včerajšnjem padcu na dirki odprtega italijanskega prvenstva v motokrosu v Mantovi uspešno prestal večurno operacijo. Še danes bo na nadaljnje zdravljenje prepeljan v Slovenijo.


Kot smo iz AMZS, nacionalne panožne zveze za motošport in karting, z licenco katere tudi letos tekmuje naš najuspešnejši motokrosist, sporočili včeraj, je bil Tim po padcu prepeljan v bližnjo bolnišnico. Pregled je pokazal, da je utrpel dvojni zlom čeljusti in je bil še isti večer operiran. Uspešno je prestal večurno operacijo, pri kateri so mu namestili čeljust.

»Tim je danes že vstal in naredil nekaj korakov. Ima velike bolečine v čeljusti in še vedno je pretresen. Ostale kosti so cele in nikjer po telesu ne čuti bolečine, kar je glede na padec pravi čudež. Izgledalo je zelo grdo. Po prvih napovedih naj bi okrevanje trajalo mesec dni, menim, da bi se lahko poškodba zacelila tudi v treh tednih,« je po posvetu z zdravnikom povedal Bogomir Gajser. Zdravniki so že odobrili Timovo pot domov, zato bo še danes prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Slovenijo.

Svetovno prvenstvo se bo začelo čez dva tedna v Argentini, že zdaj pa je jasno, da bo uvodna preizkušnja MXGP minila brez najuspešnejšega slovenskega motokrosista.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosamzsBogomir Gajser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji