Urbas in Milec na EMX na Madžarskem

Theo Urbas in Luka Milec bosta na Madžarskem tekmovala na drugi dirki evropskega prvenstva EMX open v motokrosu.


Na prvi dirki, ki je bila pretekli vikend v Prilipah pri Brežicah, je zmagal Klemen Gerčar, ki pa na Madžarskem ne bo tekmoval. Luka Milec je bil drugi najuspešnejši Slovenec na šestem mestu in ima na Madžarskem priložnost, da z dobrim rezultatom v skupnem seštevku po dveh dirkah še napreduje. Theo Urbas je prvo dirko končal na dvanajstem mestu.

Dirko bo izpustil Matic Žitnik, ki si je v nedeljo zlomil gleženj in trenutno okreva po poškodbi. Glavni favorit za najvišjo stopničko je češki motokrosist Martin Michek, v Prilipah drugo uvrščeni tekmovalec, tik za Gerčarjem.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka pa bo sledila v nedeljo.

REZULTATI prve dirke

Klara Sršen bo odpeljala prvo dirko EMX na Danskem

Klara Sršen, edina slovenska predstavnica v seriji evropskega prvenstva za ženske, bo na Danskem tekmovala na prvi dirki sezone 2018. Sršenova, ki lani ni odpeljala vseh dirk, je bila v prvenstvu na koncu trideseta.

Letos bodo na sporedu štiri dirke. Prva ta vikend na Danskem, druga bo junija v Nemčiji, tretja konec junija na Poljskem, finalna pa julija na Nizozemskem.

Ključne besede


motokrosLuka MilecmotocrossmxemxTheo Urbas

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji