Gajserjev cilj so stopničke

Na praznični torek, prvega maja, bo v Rusiji šesta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na dirki bo edini predstavnik AMZS Makolčan Tim Gajser.


Gajser se na prizorišče Orlyonok ob Črnem morju, kjer še ni tekmoval, odpravlja v nedeljo. Lani je bil v času ruske dirke poškodovan, zato proge še ne pozna. »Počutim se dobro. Treningi gredo po planu. Lani je bilo prizorišče na sporedu prvič in žal zaradi poškodbe nisem tekmoval. Potrudil se bom po najboljših močeh, da znova dosežem dober rezultat. Moj cilj je uvrstitev na stopničke,« je napovedal Gajser, ki ima za dobro popotnico tretje mesto iz zadnje dirke svetovnega prvenstva. Na Portugalskem je prvič letos stal na stopničkah, s čimer si je pred naslednjimi dirkami utrdil samozavest.

Lansko dirko je dobil Belgijec Clement Desalle, drugi je bil vodilni motokrosisti v svetovnem prvenstvu, Nizozemec Jeffrey Herlings. Tako Desalle kot Herlings pa ob Italijanu Antoniu Cairoliju tudi letos ostajata favorita torkove preizkušnje. Slovenski predstavnik Tim Gajser seveda upa, da bo nadaljeval z odličnimi predstavami in se bo znova vmešal v boj za najvišja mesta.

Herlings in Cairoli po petih dirkah premočno vodita v skupnem seštevku svetovnega prvenstva in se iz dirke v dirko oddaljujeta od konkurentov. Gajser je trenutno na skupnem osmem mestu.

Dirka bo na sporedu uro prej, kot navadno. Prva vožnja bo v torek ob 13., druga ob 16. uri.

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrosmxgpmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji