Tim Gajser peti v Rusiji

V Rusiji je bila na praznični prvomajski torek šesta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Tim Gajser je osvojil peto mesto, prvič letos je zmagal Belgijec Clement Desalle.


Tim Gajser lani v Orlyonoku zaradi poškodbe ni tekmoval, zato je letos prvič preizkusil rusko progo, s katero pa se je takoj spoprijateljil. V ponedeljek je na prostem in pred kvalifikacijskem treningu nizal najhitrejše čase med vsemi tekmovalci. Kvalifikacije se nato niso izšle kot si je želel, saj ga je padec po startu oddaljil od deseterice. Kvalifikacije je zaključil na štirinajstem mestu.

Tudi v prvi vožnji na dirki ni začel najhitreje, nato pa je vmes še padel. Z začetnega desetega mesta je napredoval na peto mesto. Pred njim so bili uvrščeni Francoz Gautier Paulin ter prvi trije iz skupnega seštevka svetovnega prvenstva, Italijan Antonio Cairoli, Nizozemec Jeffrey Herlings in Belgijec Clement Desalle, ki je kot prvi letos porazil Herlingsa in Cairolija.

Tim Gajser je v drugi vožnji začel veliko bolje in je skoraj do cilja vozil na odličnem tretjem mestu. Najhitrejši je bil v drugi vožnji Nizozemec Herlings. Romain Febvre je bil ob koncu druge vožnje vse bliže tretjemu mestu. Gajser se mu je dobro upiral, v zadnjem krogu pa je padel in nazadoval na četrto mesto. V seštevku dirke je bil Gajser peti, z enakim številom točk kot četrto uvrščeni Francoz Febvre. Skupne zmage se je na dirki veselil Belgijec Desalle, ki je nazadnje zmagal pred desetimi meseci, drugi je bil Herlings, tretji pa Cairoli, ki je imel v Rusiji obilico težav.

Gajser v seštevku svetovnega prvenstva ostaja osmi. V vodstvu sta še naprej Herlings in Cairoli, Desalle pa je napredoval na skupno tretje mesto.

Motokrosisti se bodo za točke svetovnega prvenstva znova borili čez dva tedna v Latviji. V nedeljo, 6. maja bodo v Škednju pri Slovenskih Konjicah tekmovali na dirki državnega prvenstva, kjer bo v konkurenci najboljših slovenskih motokrosistov tudi Tim Gajser.

REZULTATI

  1. vožnja: 1. Clement Desalle (Bel), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Jeffrey Herlings (Niz), … 5. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Clement Desalle (Bel), 3. Romain Febvre (Fra), 4. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Clement Desalle (Bel) 47 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 45, 3. Antonio Cairoli (Ita) 38, 4. Romain Febvre (Fra) 34, 5. Tim Gajser (Slo) 34

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 286 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 263, 3. Clement Desalle (Bel) 212, … 8. Tim Gajser (Slo) 147

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrosmxgpmotocross