Tim Gajser doma še naprej nepremagan

V Škednju pri Slovenskih Konjicah se je odvilo tretje dejanje letošnjega AMZS odprtega državnega prvenstva v motokrosu. Zmagovalci so: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50), v pokalnem prvenstvu MX 50 pa Val Slavec.


Po deževnem začetku vikenda je bila proga dopoldne še precej namočena, drugi del dirke pa je potekal v idealnih razmerah. V Škednju je skupno tekmovalo preko 130 motokrosistov iz Slovenije in sosednjih držav.

V kraljevi kategoriji MX open je po pričakovanjih zmagal Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser Team). Kljub padcu tik pred koncem druge vožnje, je z veliko prednostjo ciljno črto prečkal kot zmagovalec. Drugi je bil hrvaški tekmovalec Matija Kelava, skupno tretje mesto pa je z nekaj smole v drugi vožnji, osvojil Klemen Gerčar (AMD Brežice). Gajser je po polovici državnega prvenstva v skupnem seštevku še povečal svojo prednost, ki zdaj znaša sedemnajst točk pred drugo uvrščenim Gerčarjem.

 

Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) letos v kategoriji MX 125 žanje rezultate treningov pod vodstvom Bogomirja Gajserja. Osvojil je še tretjo zmago letos in tako po polovici državnega prvenstva vodi s polnim izkupičkom točk. Med najboljšo trojico sta končala še Matevž Robek in Gašper Polajžer, oba člana MK Fire Group. Zelo zanimivo je bilo v dirki kategorije MX 2, kjer se je po poškodbi vrnil aktualni državni prvak Jak Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in se je za zmago boril z letos vodilnim Luko Milcem (AMD Vurberk). Oba sta zmagala po eno vožnjo in sta osvojila enako število točk, skupno zmago na dirki pa je z zmago v drugi vožnji osvojil Pancar.

V kategoriji MX 65, kjer je startna rampa iz dirke v dirko bolj polna, je še drugič zapored prepričljivo slavil Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični), družbo sta mu na zmagovalnem odru delala predstavnika gorenjskega društva AMD Radovljica, Tine Novak, ki je bil drugi in Luka Kranjc, ki je dirko končal kot tretji. Tudi v kategoriji MX 85 pri vrhu ni novosti, znova je zmagal madžarski motokrosist Noel Zanocz. Z drugim mestom se je tokrat izkazal Bor Brejc (MK Fire Group), ki je izkušnje nabiral na dirki evropskega prvenstva, tretji je bil predstavnik Italije, Matija Šterpin.

Pri mlajših veteranih je bil aktualni državni prvak Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični) po več kot letu dni prvič poražen. Na motokros steze se je po letih premora vrnil osemnajstkratni državni prvak v motokrosu Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj), ki je očitno dobro treniral in je osvojil prvo zmago v veteranski kategoriji. Koščak je bil drugi, tretje mesto je osvojil Tomaž Jankovič (Motocross-Ski Gajser Team). Med starejšimi veterani pri vrhu ni bilo presenečenj, zmagal je Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team) pred Alojzijem Fortuno (MK team Fortuna) in Andrejem Rusom (MK Fire Group).

V kategoriji pokalnega tekmovanja MX 50 se je znova veselil Val Slavec (ŠD APJ), pred madžarskim tekmovalcem Aronom Kantono in Matejem Cencljem (AMD Lukovica).

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 24. junija v Mačkovcih.

Foto: Jure Mernik

 

Ključne besede


Tim Gajsermotokrosmotocrossdržavno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji