Dva slovenska veterana med deseterico

V Veliki Britaniji se je ob dirki svetovnega prvenstva MXGP odvijal tudi letošnji svetovni pokal za veterane. Na tekmovanju so nastopili motokrosisti med štiridesetim in petinpetdesetim letom starosti.


Slovenijo sta zastopala državna prvaka Borut Koščak in Bogomir Gajser ter Igor Pancar.

V kvalifikacijah je bil od Slovencev najuspešnejši Bogomir Gajser z desetim časom, Borut Koščak je bil dvanajsti, Igor Pancar petindvajseti.

Na dirki je najboljši rezultat dosegel Borut Koščak, ki je bil v prvi vožnji na desetem, v drugi na osmem mestu, svetovni pokal pa je končal kot deveti. »Slovenske proge niso niti približno take kot ta v Matterley Basinu in rabil sem nekaj časa, da sem jo osvojil. V drugi vožnji sem užival, mi je pa malo zmanjkalo do petega mesta. Zahvaljujem se bratu za pomoč,« je po uspešni dirki povedal Koščak. Bogomir Gajser je izboljšal lansko uvrstitev, z enajstim in desetim mestom je bil skupno deseti. Igor Pancar je v drugi vožnji osvojil pet točk za šestnajsto mesto, skupno je bil sedemnajsti.

Že drugič zapored je zmagal češki motokrosist Martin Žerava, ki se je pred leti uvrščal pri vrhu v svetovnem prvenstvu kategorije MX3. Drugi je bil nekdanji svetovni prvak, Francoz Michael Pichon, tretji pa Finec Niko Kalatie.

 

Ključne besede


motokrosBogomir GajsermotocrossVMXBorut KoščakIgor Pancar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji