Nova dirka, stari zmagovalci

Motokrosisti so v Mačkovcih na odlično pripravljeni progi tekmovali na četrti dirki AMZS državnega prvenstva v motokrosu, ki jo je organiziralo Avto-moto društvo Štefan Kovač.


Prav v vseh kategorijah so se ponovili zmagovalci tretje dirke državnega prvenstva. Na najvišjo stopničko so tako ponovno stopili: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50) in v pokalnem prvenstvu MX 50 Val Slavec.

V kraljevi, odprti kategoriji je Tim Gajser (Motocross-ski Gajser Team) v obeh vožnjah premočno zmagal in tako opravil dober trening pred odhodom v Indonezijo, kjer ga čakata novi dirki za svetovno prvenstvo. V cilj je pripeljal skoraj minuto pred konkurenti. Ostali tekmovalci so bili bolj izenačeni. Drugi je bil Klemen Gerčar (AMD Brežice), tretji pa Aljoša Molnar (TRK Tajfun Šport). Gajser tako ostaja na vrhu domačega prvenstva.

 

V kategoriji MX2 je drugič zapored zmagal Jan Pancar (AMD Šentvid), skupno vodstvo v prvenstvu pa še vedno drži Luka Milec (AMD Vurberk). Pancar je bil v obeh vožnjah zelo prepričljiv, do konca prvenstva pa se v kategoriji MX2 obeta zanimiv dvoboj za naslov državnega prvaka, pri čemer ima Milec nekaj prednosti, saj je Pancar izpustil uvodno dirko prvenstva.

Maks Mausser (Motocross-ski Gajser Team) je znova dominiral v kategoriji MX 125, kjer je bil že od drugo uvrščenega motokrosista hitrejši več kot za krog, v seštevku prvenstva pa po štirih dirkah ostaja neporažen. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila drugo uvrščeni Matevž Robek (MK Fire Group) in tretji Aleks Ronzullo (MSK Notranjska).

Gledalci so bili priča zelo zanimivi dirki v kategoriji MX 85, kjer sta se za zmago borila predstavnik domačega društva Anej Ilič (AMD Štefan Kovač) in madžarski motokrosist Noel Zanocz. Slednji je bil na koncu znova boljši in ostaja vodilni v državnem prvenstvu. Ilič je bil pred domačimi navijači odličen drugi, tretje mesto je osvojil Madžar Hateier Botond.

 

V najnižji kategoriji državnega prvenstva MX 65 je blestel Jaka Peklaj (AMD Šentvid), ki letos še ni izgubil dirke, njegova prednost v prvenstvu pa iz dirke v dirko raste. Drugi je bil Madžar Gergo Grosz in tretji Tine Novak (AMD Radovljica), ki je bil v prvi vožnji sicer boljši od Madžara, a ga je Madžar nato premagal v drugi in je bil boljši v skupnem seštevku.

Pri veteranih sta se nove zmage veselila Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj) v kategoriji Veterani 40 in Bogomir Gajser (Motocross-ski Gajser Team) v kategoriji Veterani 50. Pri mlajših veteranih je vodstvo v prvenstvu ob odsotnosti do te dirke vodilnega Boruta Koščaka (AMD Šentvid) prevzel Igor Pancar (AMD Šentvid), ki je bil v Mačkovcih drugi, pri starejših veteranih pa ostaja v vodstvu letos še neporaženi Bogomir Gajser.

Največja konkurenca je bila znova v kategoriji MX 50, kjer se je za zmago v pokalnem tekmovanju borilo petindvajset otrok, ki so kot vselej prikazali veliko borbenosti. Zmagi sta si v prvi in drugi vožnji razdelila Jan Jakob (Motocross-ski Gajser Team) in Val Slavec (ŠD APJ), v seštevku dirke pa je zmagal Slavec. Tretji je bil Luka Jurič (AMD Slovenske Konjice).

Predzadnja in finalna dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu bosta septembra v Radizelu in Šentvidu pri Stični.

SKUPNI VRSTI RED v državnem prvenstvu

Foto: Jože Bojec

 

Ključne besede


motokrosmotocrossdržavno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji