Gajser pripravljen na vročino

Motokrosisti se po evropskem delu tekmovanja za svetovno prvenstvo MXGP selijo v oddaljeno Indonezijo, kjer bodo odpeljali dve dirki zapored. V Indonezijo je od predstavnikov AMZS odpotoval le Tim Gajser.


Lani je težko pričakovano indonezijsko preizkušnjo pokvarilo vreme in dirka je bila predčasno končana zaradi nemogočih razmer na progi. Organizator in tekmovalci upajo, da letos vreme ne bo krojilo usode tako želene čezoceanske preizkušnje. Še posebej si ugodnih razmer želi vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki bo tekmoval poškodovan. Zaradi zlomljene ključnice je zadnjo dirko celo izpustil, v nedeljo pa bo jasno, česa je trenutno sposoben letos neverjetni Herlings, ki bo imel za glavno nalogo ohraniti dvanajst točk prednosti pred največjim konkurentom, Italijanom Antonijem Cairolijem.

Tim Gajser je še vedno trdno na šestem mestu, a z lepimi možnostmi za napredovanje, kar je tudi njegov cilj na dirki, ki ga čaka. Gajser je bil pred odhodom v Indonezijo dobro razpoložen. Zadnji trening je opravil na domači progi v Makolah, pod budnim očesom svojega očeta in trenerja Bogomirja Gajserja.

Pred tekmovalnim vikendom je najuspešnejši slovenski motokrosist napovedal: »Pričakujemo zelo vroče vreme, na kar sem se primerno pripravil. Potrudil se bom, da odpeljem dve dobri vožnji. Proga mi je všeč, upam le, da bodo letos razmere drugačne, od lanskih.«

Dirka bo v nedeljo zjutraj po našem času. Prva vožnja bo ob 8.15, druga ob 11.10.

 

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrosmotocross