Tim Gajser izboljšal uvrstitev v SP

Motokrosist Tim Gajser je na dvanajsti dirki svetovnega prvenstva MXGP v Indoneziji na izredno razburljivi dirki osvojil četrto mesto, zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.


Svetovno prvenstvo se je po evropskem delu preselilo v Indonezijo, kjer bodo motokrosisti odpeljali dve dirki zapored. Prva je bila na prizorišču Pangkal Pinang, kjer so bile letos razmere povsem drugačne, kot lani in priča smo bili izjemni dirki.

Kvalifikacije je Gajser po solidnem startu in nekaj preobratih na koncu zaključil na šestem mestu, dobil pa jih je Jeffrey Herlings, ki je marsikoga presenetil s hitrim povratkom po zlomu ključnice. Nizozemec, ki je zaradi poškodb v preteklosti že izgubil dva naslova svetovnega prvaka, letos kot kaže ničesar ne bo prepustil naključju. V Indoneziji je dokazal, da je letos res v vrhunski formi, saj ga poškodba ni preveč oslabila.

Tim Gajser je v prvi vožnji začel solidno in se je pognal za vodilnim Italijanom Antonijem Cairolijem in drugo uvrščenim Herlingsom. Toda iz ozadja je bil vse bliže Belgijec Clement Desalle, ki ga Gajser ni uspel zadržati za seboj in je osvojil četrto mesto.

Poslastica dneva je bila finalna, druga vožnja dirke, ki je marsikomu načela živce. Na startu je bil pred Gajserjem le Cairoli, borbi za vodstvo pa se je priključi še Herlings. Sledilo je nekaj izjemnih prehitevanj, pri čemer je bil najuspešnejši Herlings. Odpeljal se je naprej in pridelal nekaj sekund razlike pred Cairolijem in Gajserjem, ki sta še bila bitko za drugo mesto. Cairoli je naredil kar nekaj napak, a je kljub temu čez čas znova prehitel Gajserja. Dvoboj Cairolija in Gajserja je izkoristil Francoz Romain Febvre, ki se je približal tretje uvrščenemu Gajserju in ga po nekaj poizkusih prehitel. Gajser je tako tudi v drugi vožnji osvojil četrto mesto. Bolj kot se je dirka bližala h koncu, bolj vroče je postajalo na progi, saj se je tik pred koncem dirke znova vnela borba za vodstvo. Herlings in Cairoli vse do ciljne črte nista popustila. Zmagal je Herlings, Cairoli se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Herlings in Cairoli sta imela ob koncu enako število točk, zaradi boljše druge vožnje je bil zmagovalec dirke Herlings. Cairoli je bil drugi. Tudi Febvre in Gajser sta bila po točkah izenačena, tretjega mesta pa se je veselil Febre. Gajser je znova osvojil četrto mesto. V seštevku svetovnega prvenstva je Makolčan napredoval na peto mesto.

Motokrosisti ostajajo v Indoneziji, kjer bodo prihodnjo nedeljo odpeljali še trinajsto dirko sezone. 

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Clement Desalle (Bel), 4. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Romain Febvre (Fra), 4. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 47, 2. Antonio Cairoli (Ita) 47, 3. Romain Febvre (Fra) 36, 4. Tim Gajser (Slo) 36

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 533 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 521, 3. Clement Desalle (Bel) 407, … 5. Tim Gajser (Slo) 390

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrosmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji