Motokrosiste čaka nova proga

Indonezija bo v nedeljo gostila drugo dirko za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu zapored. Motokrosisti so se s prizorišča Pangkal Pinang, kjer je bila na sporedu dvanajsta letošnja dirka, preselili v dobrih tisoč kilometrov oddaljen Semarang. Slovenijo in AMZS bo zastopal Tim Gajser.


Pretekla dirka je postregla z izjemnimi vožnjami in dvoboji, ki so od tekmovalcev in tudi gledalcev, zahtevali močne živce. Tim Gajser je bil, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, tik za zmagovalnim odrom, na drugi indonezijski dirki pa želi višje uvrstitve. V nedeljo bodo motokrosisti tekmovali na povsem novi progi, zato nihče ne bo imel prednosti zaradi poznavanja terena. Napovedana je prava poletna vročina, kar bo otežilo tekmovalne pogoje.

»Veselim se nove dirke. Progo sem za zdaj videl samo na papirju, na prvi pogled je dobra. Prejšnji vikend sem bil zelo blizu uvrstitvi na stopničke, v nedeljo bo moj cilj, da izboljšam ta rezultat,« je bil kratek Gajser. Kljub temu, da se ni uvrstil med najboljše tri, pa je popravil svojo uvrstitev v seštevku svetovnega prvenstva, kjer zdaj zaseda peto mesto. Do četrto uvrščenega Francoza Romaina Febvreja ga loči dvaindvajset točk.

Pri vrhu stvari ostajajo nespremenjene. Nizozemec Jeffrey Herlings se je vrnil po izpuščeni dirki in zlomu ključnice ter uprizoril novo zmagovalno vožnjo, Italijan Antonio Cairoli pa je tako izgubil priložnost, da bi ob odsotnosti Herlingsa pridobil še nekaj točk in ostaja na drugem mestu.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 8.15, druga ob 11.10 po slovenskem času.

 

Ključne besede


Tim Gajsermotokrosmxgpmotocross