Gajser na motorju in na progi zelo sproščen

Motokrosisti bodo v nedeljo že petnajstič letos tekmovali za točke svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. V Belgiji bo na eni najzahtevnejših prog v koledarju svetovnega prvenstva od Slovencev, imetnikov licence AMZS, tekmoval Tim Gajser, med tem ko bo Klemen Gerčar dirko zaradi poškodbe izpustil.


Lommel velja za zelo selektivno prizorišče. Motokrosisti se bodo spopadali z mehko mivko, na kateri se naredijo globoke linije. Belgijske dirke se najbolj veseli »kralj mivke«, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je pred nedeljsko, skoraj domačo preizkušnjo, nesporen favorit. Na belgijskem terenu je precej domač tudi Italijan Antonio Cairoli, ki je pred leti v Belgiji zaradi treningov na mivki celo živel.

Tim Gajser, ki mu bolj ustreza trda podlaga, je s svojo ekipo posebno pozornost namenil prav treningu na mivki, saj so želeli poiskati čim boljše nastavitve, da bo Makolčan v nedeljo konkurenčen v boju za najvišja mesta. »Lommel je ena najtežjih prog, zato smo z ekipo v preteklih dneh na peščenem terenu opravili kar nekaj treninga. Mislim, da smo našli prave nastavitve vzmetenja. Na motorju in na progi sem zelo sproščen, zato se veselim dirke in se bom potrudil za nov vrhunski rezultat,« je pojasnil Gajser, ki je bil na zadnjih dirkah konkurenčen vodilnima motokrosistoma v prvenstvu, Herlingsu in Cairoliju.

Gajser je preteklo nedeljo na Češkem v svojo zbirko dodal novo uvrstitev na stopničke. V prvenstvu zaseda četrto mesto, do najboljše trojice ga zdaj loči devetindvajset točk. Tretje uvrščeni Belgijec Clement Desalle na zadnjih dveh dirkah ni blestel, zato je Gajser začel zmanjševati razliko do tretjega mesta, a Desalla v nedeljo čaka domača dirka in bo še dodatno motiviran. Med tem pa Francoz Romain Febvre za Gajserjem na petem mestu zaostaja že osemnajst točk.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka pa bo na sporedu v nedeljo. Prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10.

Na dirki EP trije Slovenci

V Lomellu bodo v tekmovanju za evropsko prvenstvo tekmovali trije slovenski predstavniki. Maks Mausser bo nastopil v kategoriji EMX 125. Na petih dirkah se je v močni konkurenci uspešno prebil skozi kvalifikacije in je vsakič nastopil na glavni dirki, skupno je d zdaj osvojil enajst točk.

V kategoriji EMX 250 bosta priložnost za prve točke letos iskala Luka Milec in Jan Pancar.

Ključne besede


Tim Gajsermotokrosmxgpmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji