Peklaj in Mausser v Avstraliji med najboljšimi na svetu

Najboljša mlada slovenska motokrosista Jaka Peklaj in Maks Mausser bosta ta vikend na prizorišču Horsham v Avstraliji tekmovala na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu.


Motokrosisti so se že v začetku tedna odpravili v oddaljeno Avstralijo, kjer jih čaka najpomembnejša dirka sezone. Na drugem koncu sveta je trenutno zimsko obdobje, vendar bodo temperature okrog dvajset stopinj in mladi tekmovalci bodo tekmovali v idealnih razmerah. Jaka Peklaj bo tekmoval v kategoriji MX 65, ki šteje za svetovni pokal. Letos je v kategoriji MX 65 nadvse uspešno nastopal v evropskem prvenstvu. V conskem delu, kjer so bile na sporedu štiri dirke, se je brez težav uvrstil na finalno dirko. Na finalu mu sicer ni šlo vse po načrtih, vendar je pokazal, da v tem trenutku sodi med najboljše evropske motokrosiste v svoji kategoriji. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi vožnji pa je imel nekaj smole, kar ga je oddaljilo od vrhunskega rezultata.

Maks Mausser bo tekmoval v svetovnem prvenstvu, v kategoriji MX 125. Mausser je letos vidno napredoval. V močni konkurenci evropskega prvenstva EMX 125, kjer na dirkah tekmuje tudi več kot sedemdeset motokrosistov, se  v kvalifikacijah redno uvršča na glavno dirko, tam pa vse pogosteje osvaja točke. Lani je bil Peklaj na prvenstvu, ki je potekalo v Estoniji šestnajsti, Mausser pa se prvenstva ni udeležil.

Predstavnika AMZS bosta na letošnjem svetovnem prvenstvu slovenska aduta, ki bosta v Avstraliji skušala poseči čim više med vrstniki iz celega sveta. Ravninska proga s trdo podlago Peklaju in Mausserju na prvi pogled ustreza, prvič pa jo bosta preizkusila v soboto na prostem treningu. Po treningih bodo na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa bo sledila dirka, po kateri bodo znani letošnji mladinski svetovni prvaki.

 

 

Ključne besede


motokrosJaka PeklajMaks Maussersvetovno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji