Gajser v boj za skupno tretje mesto

V Assnu na Nizozemskem bosta konec tedna devetnajsta, predzadnja dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu in enajsta, finalna dirka evropskega prvenstva EMX 250. Na dirki svetovnega prvenstva bo od predstavnikov AMZS tekmoval le Tim Gajser, na dirki evropskega prvenstva pa Jan Pancar.


Letošnja končnica svetovnega prvenstva je zanimiva predvsem zaradi boja za tretje mesto, kjer ima Gajser še možnosti za napredovanje. Prvi mesti sta oddani že nekaj dirk. Jeffrey Herlings ima prednost kar petindevetdesetih točk in Antonio Cairoli je praktično brez možnosti za potrditev lanskoletnega naslova svetovnega prvaka. Italijan se bo moral letos kot kaže zadovoljiti z naslovom podprvaka, med tem ko je Herlings pripravljen na domače slavje.

Tim Gajser pa se še vedno spogleduje s tretjim mestom v prvenstvu, za kar ima z odličnimi predstavami na zadnji dirkah in z nekaj športne sreče ob ugodnem razpletu med ostalimi konkurenti še vedno realne možnosti. Clement Desalle ima na tretjem mestu osemindvajset točk prednosti pred Gajserjem, a do konca sezone so še štiri vožnje. Gajser se je na dirko pripravljal na Nizozemskem, kjer so z ekipo pripravljali ustrezne nastavitve.

»Dirke v Assnu se zelo veselim, kljub temu, da peščen teren ni moj najljubši. Vendar sem trenutno zelo konkurenčen in glavni cilj je, da nadaljujem s predstavami iz zadnjih dirk. Na motorju se dobro počutim, v teh dneh smo z ekipo na Nizozemskem testirali nastavitve in smo pripravljeni na nedeljsko dirko,« je povedal Makolčan, ki je na pretekli dirki svetovnega prvenstva v Turčiji zaostal le za Herlingsom.

Jan Pancar je sezono evropskega prvenstva zaradi poškodbe začel junija in je tekmoval na sedmih dirkah. Skupaj je zbral trinajst točk in je uvrščen v drugi polovici razvrstitve. Po uspešni premieri na dirki svetovnega prvenstva v Turčiji Pancar upa, da bo dobro formo in uspešno predstavo prenesel še na dirko evropskega prvenstva, s katero bo sklenil letošnjo mednarodno sezono.

Kvalifikacije obeh kategorij bodo v soboto popoldne. Dirka kategorije MXGP bo na sporedu v nedeljo. Prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10. Pancar bo prvo vožnjo odpeljal v soboto, drugo pa v nedeljo.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan Pancarmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji