Motošportnik leta je Tim Gajser

Četrti najboljši motokrosist na svetu je četrto leto zapored tudi motošportnik leta.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, je drevi v Festivalni dvorani v Ljubljani z razglasitvijo najboljših in s podelitvijo priznanj počastila uspehe športnikov, ki v državnem prvenstvu in mednarodni konkurenci tekmujejo z licenco AMZS. Motošportnik leta je po izboru Strokovnega sveta za avto-moto šport četrtič zapored motokrosist Tim Gajser.

Najboljši slovenski motokrosist, svetovni prvak v MX2 leta 2015 in v MXGP leta 2016, je letos v svetovnem prvenstvu v motokrosu v elitni kategoriji MXGP zasedel vrhunsko četrto mesto, pri čemer se je kar osemkrat uvrstil na zmagovalni oder. »To pomeni, da je bil na skoraj vsaki drugi dirki med najboljšimi tremi! Če bi v kakšni drugi športni panogi kateri od slovenskih športnikov imel take rezultate, bi bili ovrednoteni kot edinstven presežek. In tako moramo tudi mi in vsa slovenska javnost gledati na letošnje Timove rezultate. Še zlasti, ker so ga pri boju za še višje mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ovirale poškodbe«, je v svojem nagovoru poudaril predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik. Poleg dosežkov v mednarodni konkurenci si je Tim Gajser letos privozil že deseti naslov državnega prvaka v motokrosu, za kar je prejel kristalno čelado. 

Videoreportaža

Avto-moto zveza Slovenije je na slovesnosti okronala še državne prvake za sezono 2018 v cestno hitrostnem motociklizmu, cross countryju in trialu, v speedwayu, motokrosu in kartingu (priznanja so poleg državnih prvakov prejeli tudi drugo in tretje uvrščeni tekmovalci v otroških kategorijah in najboljši dirkači v posameznih panogah), podelila priznanja za mednarodne dosežke in posebna priznanja za organizatorje dirk državnega prvenstva ter mednarodnih sistemskih dirk, letos pa tudi priznanje FIM meritum za udeležbo na relijih. Poleg Gajserja je kristalno čelado, ki jo prejme voznik za peti osvojeni naslov državnega prvaka, prejel motokrosist Luka Milec.

Podeljeni sta bili tudi posebni priznanji: za pomoč Avto-moto zvezi Slovenije pri izvedbi tekmovanj ga je prejela Zavarovalnica Sava, d. d., za pomoč slovenskim motošportnikom in za pomoč pri razvoju mladih pa družba Akrapovič, d. d.

Avto-moto zveza Slovenije je podelila še posebno priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel Drago Predan za svoja prizadevanja v motošportu, zlasti motokrosu.

BILTEN - seznam dobitnikov priznanj in najboljših tekmovalcev v sezoni 2018

 

Video: Tim Gajser v sezoni 2018 četrti najboljši motokrosist na svetu

Ključne besede


Tim GajsermotokrosAMZS športkartingtrialcross countryspeedwaycestno hitrostni motociklizemMotošportnik leta

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji