Žagar dobil tudi drugo domačo dirko

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar je danes dobil še drugo od treh dirk državnega prvenstva. V Ljubljani je ugnal Krčana Matica Ivačiča in klubskega sotekmovalca Nicka Škorjo.


Na ljubljanskem stadionu Ilirija je AMTK Ljubljana danes organiziral drugo dirko državnega prvenstva v speedwayu, na kateri je slavil Matej Žagar, član domačega kluba, ki je pred 14 dnevi dobil tudi prvo dirko sezone državnega prvenstva v Krškem. Čeprav je pred finalom v 13. vožnji moral priznati premoč članu AMD Krško Maticu Ivačiču, v finalu ni dopustil presenečenj. Z drugo zmago si je na široko odprl vrata do 18. zaporednega naslova državnega prvaka.

Dirka je dirka, vsi želijo zmagati. Tudi jaz, iz leta v leto pa je treba dobro dirkati. Se pa zgodi, v 13. vožnji je bilo startno mesto neugodno, tako da sem se skorajda že sprijaznil s tem. V finalu pa sem lahko pokazal svojo pravo hitrost, ko je bila tudi steza bolj konkurenčna,

je o zmagi dejal Žagar, ki je dodal, da za zdaj še ne razmišlja o novi sezoni svetovnega prvenstva, ki se bo začela 18. maja 2019 v Varšavi.

Drugo mesto je osvojil Matic Ivačič, tretji je bil še en član AMTK Ljubljana Nick Škorja. Ivačič in Škorja sta se tako izmenjala na mestih, ki sta jih osvojila na uvodni dirki na Stadionu Matije Gubca. 

Imel sem nekaj težav z motorjem, to sva z Matejem uredila. Na žalost je zmanjkala pika na i ali pa kanček sreče. Sem pa vesel, čestitam Mateju in Nicku za dobre dirke. Gremo naprej. Mesti A in B sta bili tokrat malo boljši, dalo pa se je peljati tudi z drugih mest. S starti sem zadovoljen, upam, da bom to, kar sem danes pokazal, prenesel še na druge dirke,

je bil po uspešnem nastopu zadovoljen Ivačič, ki ima sicer zgoščen urnik nastopov na dirkah na Poljskem, upa pa, da bo morda dobil tudi priložnost za nastop na domači dirki za svetovno prvenstvo v Krškem, ki bo 1. junija 2019.

Poleg treh slovenskih voznikov z licencami AMZS si je finale privozil še Italijan Niclas Vicentin, medtem ko je imel slovenski veteran Denis Štojs smolo, saj mu je, potem ko je bil drugi, v zadnjem krogu odpovedal motor.

Nase je lepo opozoril mladi domači adut, šele 14-letni Anže Grmek, ki je dobil eno od voženj in na koncu zbral sedem točk. 

Vsi rezultati

Po ljubljanski dirki je v koledarju državnega prvenstva ostala le še sklepna preizkušnja sezone, ki bo 13. julija 2019 v Petišovcih pri Lendavi.

Foto: Žare in Uroš Modlic

 

Ključne besede


Matej ŽagarAMTK LjubljanaNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayDenis Štojsdržavno prvenstvo v speedwayuAnže Grmek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji