Slovenski speedwayisti brez finala pokala narodov

Na prvi polfinalni dirki pokala narodov v speedwayu v nemškem Landshutu so se v finale uvrstile reprezentance Švedske, Poljske in Nemčije. Slovenija je z Žagarjem, Ivačičem in Škorjo osvojila peto mesto.


Na prvi polfinalni dirki v speedwayu za pokal narodov, ki je bila sinoči v Landshutu na Bavarskem, sta se po pričakovanju že po rednem delu prepričljivo v finale uvrstili favorizirani reprezentanci Švedske in Poljske, po izločilnih vožnjah pa še reprezentanca Nemčije. Slovenska reprezentanca v sestavi Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja pod selektorskim vodstvom Francija Kalina je bila v rednem delu peta in si s tem privozila nastop v prvi izločilni vožnji, kjer pa je tudi obstala, saj jo je premagala Češka. 

Vrstni red po rednem delu tekmovanja: 1. Švedska 25 točk, 2. Poljska 24, 3. Nemčija 20, 4. Slovenija 19, 5. Češka 19, 6. Ukrajina 12 in 7. Italija 9 točk.

Premagali Nemce, a usodni sta bili reprezentanci Češke in Ukrajine

Boj za tretjo vozovnico na finale v Togliatti v Rusiji, kjer bo julija finale pokala narodov, je bil izjemno zanimiv, v njem pa so sodelovale reprezentance Nemčije, Slovenije in Češke. Slovenija je boljše izhodišče zapravila že v prvem nastopu, ko jo je premagala Češka s 4 : 2, še bolj pa v obračunu z Ukrajino, ki se je končal neodločeno 3 : 3, ker je Ukrajinec Melničuk premagal tako Ivačiča kot Žagarja. Tako tudi zmaga proti Nemčiji s 4 : 2 ni bila dovolj za uvrstitev Slovenije na tretje mesto, saj ji niso šli na roko niti rezultati v drugih obračunih - Nemci so namreč v boju s Poljaki osvojili kar tri točke.

V izločilni vožnji četrte in pete reprezentance se je Slovenija pomerila s Češko, a je tudi v drugem dvoboju, tako kot že v rednem delu tekmovanja, Vaclav Milik premagal Mateja Žagarja, Nick Škorja pa je moral priznati premoč drugemu češkemu speedwayistu Eduardu Krčmarju, tako da je bil izid 4 : 2 za Češko.

V slovenski reprezentanci je Matej Žagar osvojil 13 točk, štiri je prispeval Matic Ivačič, dve pa Nick Škorja.

Nemci za napredovanje v finale boljši od Čehov

V finalni izločilni vožnji med tretjeuvrščeno reprezentanco po rednem delu Nemčijo in zmagovalcem prve izločilne vožnje Češko je bil izid 3 : 3, saj je zmagal Čeh Vaclav Milik pred Nemcema Smolinskim in Huchenbeckom, drugi češki voznik Krčmar pa je bil četrti. Nemčija se je zato, ker je imela več točk v rednem delu tekmovanja, kot tretja reprezentanca uvrstila v finale pokala narodov.

Druga polfinalna dirka pokala narodov v speedwayu bo 11. maja 2019 v Manchestru.

Čez dva tedna prva dirka za svetovno prvenstvo

Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayu, kjer bo z licenco AMZS nastopal naš najboljši speedwayist Matej Žagar, se bo začelo 18. maja v Varšavi, druga dirka sezone pa bo 1. junija v Krškem.

#amzsUgodnosti
Člani AMZS imajo pri nakupu vstopnic za dirko svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije dodatni 10-odstotni popust. 

Ključne besede


Matej ŽagarNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwaySGPpokal narodovsvetovno prvenstvoFranci Kalin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji