Škorja med najboljšimi mladimi speedwayisti

Nick Škorja si je privozil sodelovanje v finalu svetovnega prvenstva v speedwayu za voznike, stare do 21 let. Jernej Hriberšek je zasedel 16. mesto.


 

Mladi slovenski speedwayist Nick Škorja se je v soboto na kvalifikacijski dirki za svetovno prvenstvo za voznike, stare do 21 let, v Stralsundu v Nemčiji uvrstil na tretje mesto in si s tem zagotovil nastopanje na treh dirkah finala svetovnega prvenstva. Te bodo 22. junija v Lublinu na Poljskem, 14. septembra v Gustrowu v Nemčiji in 4. oktobra 2019 v Pardubicah na Češkem. V finale so se uvrstili po štirje najbolje uvrščeni vozniki iz treh kvalifikacijskih dirk, še trije vozniki pa bodo dobili posebno povabilo.

Nick Škorja, ki tekmuje z licenco AMZS, je v Stralsundu svoj nastop začel z dvema tretjima mestoma, nato pa odlično nadaljeval, trikrat zmagal in si že privozil uvrstitev v finale svetovnega prvenstva. Tretje mesto si je privozil v dodatni vožnji s Timom Sorensenom iz Danske, ki je v rednem delu prav tako zbral 11 točk. Zmagal je Danec Frederik Jakobsen pred Dominikom Kubero iz Poljske.

 Član AMTK Ljubljana je tako ponovil uspeh iz lanskega leta, ko je prav tako nastopil v finalu svetovnega prvenstva za voznike, stare do 21 let. Lani je na koncu osvojil 13. mesto z 12 točkami, zmagal pa je Poljak Bartoš Smektala, ki bo tudi branil naslov.

 V kvalifikacijah nastopil tudi Jernej Hriberšek

V soboto je potekala še ena kvalifikacijska dirka za svetovno prvenstvo v speedwayu za voznike do 21 let, in sicer v Pardubicah, kjer je nastopil še en slovenski voznik, Jernej Hriberšek, član AMD Krško. Svoj nastop je končal na 16. mestu z eno osvojeno točko.

Finalne dirke bodo potekale: 22. junija - Lublin (Pol) 14. septembra - Gustrow (Nem), 4. oktobra - Pardubice (Češ).

 

 

 

Ključne besede


Nick Škorjaspeedwaysvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayuJernej Hriberšekkvalifikacije

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji