Žagarjeva druga možnost za nastop v svetovnem prvenstvu 2020

Naš najboljši speedwayist Matej Žagar se je na včerajšnji dirki v slovaški Žarnovici uvrstil v finale kvalifikacij za svetovno prvenstvo v speedwayu leta 2020.


Serijski slovenski državni prvak Matej Žagar na prvih dveh letošnjih dirkah za svetovno prvenstvo v speedwayu ni uresničil svojih visokih pričakovanj – tako na uvodni dirki v Varšavi sredi maja kot prvi junijski vikend pred domačim občinstvom v Krškem se ni uspel prebiti v polfinale. Bolje mu je šlo včeraj v Žarnovici na Slovaškem na kvalifikacijski dirki za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2020 – eni izmed štirih tovrstnih dirk, kjer je osvojil četrto mesto in se tako uvrstil v finalno dirko, ki bo konec avgusta v Goričanu na Hrvaškem. Na njen si bodo najboljši trije privozili nastopanje na vseh dirkah svetovnega prvenstva v letu 2020.  Pravico do tekmovanja v naslednji sezoni ima namreč najboljših osem speedwayistov sveta. Če Žagarju uvrstitev med osmerico ne uspe, so druga možnost za uvrstitev med speedway elito – kvalifikacije.

Po vstopnico za med elito tudi Ivačič

Na Slovaškem je zmagal Danec Anders Thomsen s 14 točkami, Martin Vaculik, ki nastopa za klub iz Žarnovice, je bil drugi s 13 točkami. Šved Peter Ljung in Žagar sta zbrala po 12 točk, v dodatni vožnji pa je bil hitrejši Ljung in osvojil tretje mesto – Žagar je bil torej četrti in ujel zadnje mesto za nastop v finalu, v katerega se uvrstijo najboljši štirje iz kvalifikacij.

Na dirki v Lamothe Landerronu, kjer je bil na startnem seznamu tudi drugi slovenski speedwayist, ki tekmuje z licenco AMZS, Nick Škorja, a ni nastopil, je zmagal Francoz Bellego, na dirki v Glasgowu pa je slavil Anglež Cook.

Četrta dirka bo jutri, na binkoštni ponedeljek, v Abensbergu v Nemčiji, za dirko pa je prijavljen tudi Matic Ivačič.

Ključne besede


Matej ŽagarNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji