V Pragi Žagarjev jubilejni, stoti nastop na dirkah za SP

Matej Žagar bo na tretji dirki letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo to soboto, 16. junija 2019, na stadionu Marketa v Pragi, proslavil poseben jubilej: nastopil bo namreč na svoji stoti dirki za svetovno prvenstvo. Bo na njej uspešnejši kot na prvi dveh letošnjih dirkah med elito?


Matej Žagar je svoj krstni nastop na dirki svetovnega prvenstva doživel leta 2003, ko je v Krškem nastopil kot povabljen voznik. Vsako leto je nastopil vsaj na eni dirki, izjema sta bili le leti 2010 in 2012, ko je ostal brez nastopa. V dosedanjih 99 dirkah je odpeljal je 557 posamičnih voženj, v katerih je 135-krat prvi pripeljal skozi cilj. 21-krat se je uvrstil v finale, zmagal je na petih dirkah.

Na prvih dveh dirkah letos, v Varšavi in v Krškem, je najboljši slovenski speedwayist osvojil 13 točk in je na 11. mestu skupnega seštevka svetovnega prvenstva. Za vodilnima Zmarzlikom in Dudkom zaostaja že 15 točk, za osmim mestom zgolj dve točki. Prav zato bo dirka v Pragi izjemno pomembna, saj bi si z dobrim nastopom lahko močno popravil svoje izhodišče za nadaljevanje sezone.

Bo najboljšemu slovenskemu speedwayistu na tretji dirki svetovnega prvenstva končno uspelo priti v polfinale in doseči dober rezultat? 

Tudi v Pragi še ne bo nastopil Američan Greg Hancock, ki je zaradi ženine bolezni izpustil tudi že uvodni dirki. Znova ga bo zamenjal prvi rezervni voznik Robert Lambert, ki je na prvih dveh dirkah zbral 15 točk. V Pragi prav tako ne bo nastopil branilec naslova svetovnega prvaka Tai Woffinden, ki se je minuli teden poškodoval na dirki poljske lige in bo s tekmovanj odsoten mesec dni. Tako je že odpovedal tudi nastop na naslednji dirki v Hallstaviku na Švedskem, ki bo 6. julija 2019. V Pragi bo namesto Woffindna tekmoval drugi rezervni voznik Avstralec Max Fricke. S povabilom bo v Pragi tekmoval najboljši češki speedwayist Vaclav Milik, ki v letošnji sezoni nastopa zelo dobro.

Na lanski dirki v Pragi je zmagal Šved Fredrik Lindgren.

Start dirke v Pragi bo v soboto ob 19. uri.

Ključne besede


Matej Žagarspeedwayspeedway grand prixVN Češke

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji