Matej Žagar v Varšavi začenja novo sezono v svetovnem prvenstvu Speedway Grand Prix

Sobotna dirka na poljskem »Narodnem stadionu« bo uvod v letošnjo sezono serije Speedway Grand Prix, ki bo po desetih preizkušnjah za VN okronala novega svetovnega prvaka med speedwayisti.


Med njimi bo seveda ponovno tudi naš predstavnik, 35-letni Matej Žagar, ki bo kot vsa leta doslej, v barvah AMZS naskakoval nič drugega kot naslov svetovnega prvaka:

To je seveda moj cilj, že od kar sem pričel z dirkanjem. Zavedam pa se, da bo izvrsten uspeh sezono končati tudi na mestih za medalje,

je pred sezono, kot se za dirkača njegovega ranga spodobi, optimističen naš najboljši voznik in edini Slovenec v elitni petnajsterici.

Na oval, ki je vsako leto znova pripravljen zgolj za to dirko, ima naš predstavnik Matej Žagar kar dobre spomine. Pred tremi leti je namreč prav tu, na sicer prekinjeni dirki, osvojil prvo mesto.

Upajmo, da ga bo letošnjo sezono krasila forma, ki jo je pokazal na koncu leta 2017, ko se je z dvema zaporednima zmagama v Nemčiji in na Švedskem dvignil kot Feniks iz pepela in  z izvrstnimi vožnjami ter pravimi motorji dokazal, da je še kako konkurenčen in z jeklenimi živci sposoben pokazati največ tudi takrat, ko ga že povsem odpišejo.

Sprememba opremljevalca motorjev in veliko dela ter pravo vzdušje v moji ekipi tudi med sezono, sta bili lani ključnega pomena, da sem jeziček na tehtnici obrnil sebi v prid in se tako s sedmim mestom na koncu uspel izogniti čakanju na morebitno povabilo organizatorjev serije,

 je pogled Žagarja na dogajanje v lanskem letu.

»Tudi v tej sezoni ostajam pri starem opremljevalcu, čeprav trenutno motorji niso tako hitri, kot bi si želel in bi morali biti, kar se vidi tudi na mojih rezultatih v poljski profesionalni ligi, zato sem si vzel več časa še za dodatna testiranja, kar pomeni, da letos ne bom vozil švedske lige, bom pa se udeležil ponovno kvalifikacij svetovnega prvenstva. Gre namreč za močne individualne dirke, ki so mi zelo všeč in mi tudi ustrezajo,« nam je še zaupal Žagar, ki ga tako v zadnjih urah pred dirko v Varšavi očitno čaka še kar nekaj dela.

Zaradi odpovedi s strani novega lastnika stadiona v Melbournu, kljub drugačnim ambicijam organizatorja serije, podjetja IMG, letos najboljši speedwayisti v boju za točke SP ne bodo zapustili stare celine, deset dirk pa se bo odvilo na Poljskem (3), Švedskem (2), Češkem, Nemčiji, Danskem, Veliki Britaniji in 8. septembra tudi v Sloveniji.

Še več informacij za ljubitelje speedwaya 
Koledar svetovnega prvenstva v speedwayu 2018

Poslastica v Varšavi pa je seveda kot vedno razprodana, na stadionu bo po govoricah iz naših klubov tudi precej slovenskih navijačev, ki bodo zapolnili kuliso več kot 55.000 gledalcev. Naslov letos brani Avstralec Jason Doyle.

Začetek dirke bo v soboto ob 19. uri.

Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed.net

 

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarspidvejspeedwaySGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji