Zanimiv konec sezone v trialu

Na Verdu je bila na sporedu četrta in hkrati zadnja dirka sezone za točke državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja. Tekmovalci so se merili v štirih različnih kategorijah.


V organiziaciji društva GAS Vrtejba je v soboto 21. septembra 2019 na Verdu potekala zadnja preizkušnja sezone za voznike triala. V mednarodni konkurenci so se nekateri tekmovalci zelo izkazali ter pokazali zavidljivo raven obvladovanja motorja v tej zahtevni moto panogi.

V državnem prvenstvu je med moškimi Severin Sajevec (AMD Lukovica) znova potrdil premoč nad tekmeci ter vse suvereno premagal in se veselil naslova državnega prvaka v skupnem seštevku štirih preizkušenj. Do drugega mesta na postavljeni progi v Verdu je prišel hrvaški voznik Alex Vencl, tretje mesto pa je pripadlo Aliju Al-Hiasatu (AMD Lukovica). V ženski konkurenci je slavila Lucija Sajevec (AMD Lukovica).

Rekreativno tekmovanje je prineslo kar nekaj zelo tesnih odločitev. V kategoriji T1 je bil najbolj spreten in srečen Matjaž Pahor, ki je osvojil prvo mesto pred dvema hrvaškima voznikoma Frankom Uljanićem in Vedranom Kukurinom (oba MSX Jaska). Naslov državnega prvaka pa je šel v roke Davorja Primožiča (EK Koper), ki je tokrat pristal tik pod zmagovalnimi stopničakmi.

Kategorija T2 je bila najštevilčnejša. Za zmago se je moral zelo potruditi Damjan Max Zorko (ZŠAM Celje), saj je le za tri točke premagal Andreja Črnkoviča (Trk Kočevje), ki pa je vseeno osvojil naslov državnega prvaka. Pred to dirko vodilni v skupnem seštevku Darko Čater (ZŠAM Celje) namreč ni imel svojega dne ter je zasedel šele šesto mesto, kar je bilo premalo, da bi se zadržal na vrhu lestvice v skupnem seštevku državnega prvenstva. Med štirinajstimi tekmovalci v tej kategoriji na Verdu se je tretjega mesta na zmagovalnih stopničkah dokopal Matej Kermavner.

V kategoriji T3 je s stezo in ovirami na njej najbolje opravil Srečko Tonjko. Prva zmaga v tej sezoni je bila zanj zelo sladka, saj mu je prinesla tudi naslov državnega prvaka. Na drugo mesto v Verdu se je uvrstil Lovro Setnikar, tretji pa je bil David Pevec (AMD Lukovica). Kategorija T4 je prinesla zmago Barbari Dežnak (AMD Lukovica), v točkovanju za državno prvenstvo pa je prvo mesto in naslov državne prvakinje osvojila Helena Čater (ZŠAM Celje), ki tokrat na Verdu ni tekmovala.

Ključne besede


trialLucija Sajevecseverin sajevecAMD LukovicaMatjaž PahorDamjan Max ZorkoSrečko TonjkoBarbara Dežnak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji