Izredna skupščina Alpe Adria motociklistične zveze

Praga je gostila izredno generalno skupščino članic zveze Alpe Adria, ki sta se jo udeležila dva predstavnika AMZS


Člani motocklistične zveze Alpe Adria so v Pragi na izredni generalni skupščini obravnavali perečo in aktualno problematiko, ki zadeva regijo, v kateri zveze delujejo. Na volitvah za predsednika je mandat dobil hrvaški operativec grobniškega dirkališča Robert Žiković, ki je prvič na tem položaju. Podpredsednik je postal Čeh Jakub Smrz, vlogo generalnega sekretarja zveze pa bo opravljal Italijan Christian Farinelli. Izvoljeni bodo na funkcijah v naslednjem štiriletnem obdobju.

Slovensko delegacijo sta zastopala generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek (na sliki v zadnji vrsti tretji z leve) in predsednik strokovnega sveta za avto-moto šport AMZS Erik Logar (na sliki prvi z leve v zadnji vrsti). Udeleženci so v konstruktivni razpravi sprejeli več pomembnih sklepov. Letna članarina se je povečala s 300 € na 500 € in jo mora posamezna članica zveze poravnati do konca februarja.

Novi predsednik se je obvezal, da bo v roku 30 dni pripravil predlog sprememb in dopolnitev statuta. Zveza se zavzema za širitev organizacije dirk na druge panoge in ne samo na cestno-hitrostne dirke, ki so v okviru zveze najbolj popularne in odmevne. Promotorje tako poziva na pripravo dirk v enduru, trialu, speedwayu ter drugih motociklističnih disciplinah. AMZS je v okviru zasedanja ponudila pripravo in izvedbo delovnega sestanka, ki je na programu konec decembra. Julija se bodo člani srečali v Pragi v okviru konference FIM Evropa. Dogovorili so se tudi, da se lahko zveza širi izven območja med Alpami in Jadranom in da je ime Alpe Adria le še formalno oziroma simbolično. Medse so sprejeli tudi nove članice, in sicer Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Romunijo, iz zveze pa je izstopila Avstrija.

Ključne besede


Jure KostanjšekErik LogarAlpe Adria

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji