Prestavljena prva dirka svetovnega prvenstva v speedwayu

Začetek sezone svetovnega prvenstva v speedwayu ne bo na Poljskem. Dirka v Varšavi je zaradi pandemije koronavirusa prestavljena.


Svetovno prvenstvo v speedwayu, v katerem z licenco AMZS nastopa tudi Matej Žagar, je prav tako doživelo spremembo v tekmovalnem koledarju zaradi pandemije koronavirusa. Prva od skupno desetih dirk je bila predvidena 16. maja 2020 v Varšavi. A poljska vlada je do nadaljnjega prepovedala vse prireditve na prostem, na katerih se zbirajo ljudje, zato je VN Poljske v speedwayu prestavljena. V soglasju s poljskimi organizatorji, mednarodno motociklistično zvezo (FIM) ter upravljalcem stadiona v Varšavi je dosežen dogovor, da se dirka izpelje 8. avgusta 2020, če bodo takrat seveda razmere to dopuščale. Matej Žagar je lani v točkovanju za svetovno prvenstvo osvojil deveto mesto in ima tudi za to sezono visoko zastavljene cilje. Prva preizkušnja sezone je zdaj po novem koledarju predvidena konec maja v Teterowu v Nemčiji.

Ključne besede


Matej Žagarspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji