Evropsko prvenstvo v razredih EMX65, EMX85 in WEMX odpovedano

Zaradi pandemije koronavirusa so odpoved doživele vse dirke evropskega prvenstva v razredih EMX65, EMX85 in ženskega evropskega prvenstva v motokrosu.


FIM Europe je z glavnim promotorjem ter organizatorjem motokros tekmovanj Infront Moto Racingom kar nekaj časa premleval, kaj storiti z dirkami evropskega prvenstva v motokrosu, ki so bile prvotno načrtovane za štiri geografska področja, in sicer za jugovzhod, jugozahod, severovzhodo in severozahod. Po temeljitem premisleku so skupaj z organizatorji vsa tekmovanja v razredih EMX65, EMX85 in WEMX (žensko evropsko prvenstvo), vključno s finalno dirko, ki je bila načrtovana v češkem Loketu, odpovedali. Posledično tudi ne bo dirke za evropsko prvenstvo, ki naj bi jo v Sloveniji na Prilipah (predvidena je bila za 28. in 29. marca 2020) organiziral AMD Brežice. Večina dirk je bila načrtovana za pomlad in poletje ter jih je nemogoče nadomestiti v jesenskih terminih v zelo zgoščenem urniku tudi zaradi šolskega koledarja. Številni nadarjeni motokrosisti, med katerimi imamo Slovenci tudi mladega Jako Peklaja, bodo tako letos prikrajšani za medsebojne napete preizkušnje in boje za čimboljše uvrstitve v evropskem prvenstvu. V FIM Europe upajo, da bodo vozniki in spremljevalno osebje odločitev sprejeli z razumevanjem, kot je povedal Eddie Herd, predsednik komisije za motokros pri FIM Europe, ki tudi verjame, da bo motokros z vsemi deležniki v naslednjem letu iz tega prišel okrepljen za težko izkušnjo, ki je seveda nihče ni mogel vnaprej predvideti.

Ključne besede


motokrosJaka PeklajEMX85EMX65FIM Europekoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji