Nova sprememba koledarja dirk svetovnega prvenstva v motokrosu

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) ima obilo preglavic s koledarjem dirk svetovnega prvenstva v motokrosu.


Pandemija koronavirusa še naprej kroji urnik dirk svetovnega prvenstva najboljših motokrosistov. Tako je prišlo do odpovedi dirke za VN Kitajske (v urniku naj bi bila znova v letu 2021), prestavljeno pa je tudi nadaljevanje prvenstva, ki je bilo predvideno 2. avgusta z dirko za VN Rusije. Ta bo izvedena v terminu v oktobru ali novembru, vse pa je odvisno od razvoja pandemije koronavirusa in v zvezi s tem povezanimi ukrepi oziroma z morebitnimi logističnimi zapleti. Svetovna motokros elita se bo tako na tretji dirki sezone srečala v Kegumsu na VN Latvije, ki je predvidena 9. avgusta 2020.

Glavnina dirk načrtovana v Evropi

Mednarodna motociklistična zveza (FIM), FIM Europe in glavni organizator ter promotor prvenstva Infront Moto Racing si skupaj s posameznimi prireditelji ter vladami držav prirediteljic dirk prizadevajo poiskati rešitve, ki gredo v tej smeri, da bi v Evropi med avgustom in koncem oktobra izpeljali deset do dvanajst dirk, preostale pa potem tudi na drugih celinah, če bodo to dovoljevale razmere in ukrepi, ki so povezani s pandemijo koronavirusa. Spremenjen koledar dirk najdete na tej povezavi.

Aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki vozi z licenco AMZS, je po prvih dveh dirkah sezone na drugem mestu v skupnem seštevku. Na VN Velike Britanije in VN Nizozemske je obakrat na drugem mestu na zmagovalnih stopničkah stal za Jeffreyjem Herlingsom. V razredu MX2 je Jan Pancar, ki prav tako barve Slovenije zastopa z licenco AMZS, v Valkenswaardu na Nizozemskem prišel do prve točke v sezoni.

Ključne besede


MXGPTim GajserJan PancarFIMMX2svetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirkFIM Europekoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji