Dirki svetovnega prvenstva v speedwayju na Švedskem odpovedani

Zaradi pandemije koronavirusa so organizatorji dirk svetovnega prvenstva sporočili, da sta dirki v Hallstaviku in Malilli odpovedani.


Svetovno prvenstvo v speedwayju je doživelo še eno spremembo koledarja, ki ga v letošnjem letu v vseh športih v veliki meri kroji pandemija koronavirusa. Potem, ko so pred časom že odpovedali uvodno dirko sezone načrtovano v Cardiffu, je zdaj v vodo padel tudi nov štart sezone, ki je bil načrtovan 25. julija v Hallstaviku s preizkušnjo za Veliko nagrado Švedske. Prav tako 15. avgusta najboljših speedwayistov sveta ne bo v Malillo, kjer je bila predvidena dirka za Veliko nagrado Skandinavije.

Odločitev o odpovedi dirk so po skrbnem in tehtnem premisleku sprejeli skupaj Mednarodna motociklistična zveza (FIM), BSI Speedway in lokalni prireditelji teh dveh preizkušenj po posvetih z lokalnimi oblastmi. Za vse je na prvem mestu zdravje tekmovalcev in njihovega spremljevaljnega osebja, ki bi bilo lahko v primeru izvedbe dirk izpostavljeno prevelikemu tveganju. Najboljši vozniki speedwaya, med katerimi je tudi Matej Žagar, ki barve Slovenije zastopa z licenco AMZS, se bodo tako prvič za točke svetovnega prvenstva udarili 1. avgusta 2020 v Vroclavu na Poljskem. Podroben koledar dirk najdete na tej povezavi.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSFIMsvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicencakoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji