Cestno-hitrostni motociklisti še drugič na Grobniku

Za točke državnega prvenstva se bodo še drugič v sezoni merili cestno-hitrostni motociklisti. Jeklene konjičke bodo vnovič preizkušali in do skrajnosti gnali na grobniškem dirkališču.


V torek 7. julija 2020 se bodo znova na Grobniku za točke državnega prvenstva merili cestno-hitrostni motociklisti. Na prvi preizkušnji sezone, ki je bila prav tako na legendarnem cestno-hitrostnem dirkališču nad Reko, so se vozniki merili v treh kategorijah in tako bo tudi tokrat. Za državno prvenstvo se bodo merili tekmovalci v razredih supersport 300, supersport in superbike. Organizator 2n'race je pripravil bogat program spremljevalnih aktivnosti na dirkališču, ki se bo začel že v ponedeljek s prostimi treningi ter vztrajnostno dirko, prisotnost pa je potrdilo tudi uradno moštvo Ducati SBK iz Italije. V torek pa bo šlo zares. Dopoldne bodo na sporedu najprej kvalifikacije, popoldne pa dirke, ki bodo štele tudi za razvrstitev v državnem prvenstvu Slovenije pod okriljem AMZS, ki jo bo v vlogi delegata zastopal Jernej Žajdela. Direktor dirke bo Marino Štok, tehnični komisar pa Miha Lisjak.

Ključne besede


državno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikesupersport 300supersport2n'race

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji