Veter preprečil drugo dirko cestno hitrostnih motociklistov

Dirkači v cestno hitrostnem motociklizmu so imeli na grobniškem dirkališču predvideno drugo dirko sezone, a jo je preprečil močan veter.


Slovenski cestno hitrostni motociklisti so se zbrali na dirkališču na Grobniku, kjer je bila na urniku druga dirka sezone za točke državnega prvenstva v razredih supersport, supersport 300 in superbike pod okriljem AMZS. A vremenske razmere organizatorju in promotorju 2n'race žal niso dovoljevale izvedbe preizkušnje. Močan veter in njegovi sunki, ki so na posameznih mestih daleč presegali dovoljeno mejo za varno vožnjo na progi, namreč niso zagotavljali ustrezno in varnosti tekmovalcem primerno izvedbo tekmovanja. Po daljšem čakanju je vodstvo dirke v soglasju z delegatom AMZS in organizatorji preizkušnjo odpovedalo. Močni sunki vetra namreč, kljub odlašanju začetka treningov in dirke,  niso pojenjali. Veliko tekmovalcev, predvsem tujih, je odšlo, še preden so na progo poslali testne voznike. V paddocku je bilo med tekmovalci čutiti nekaj jeze in ogorčenja, drugim pa je odleglo.

To je bila težka odločitev, a nujna zaradi varnosti dirkačev, ki so jih sunki vetra ovirali med vožnjo,

je povedal direktor dirke Marino Štok. Čeprav se je na trenutke zdelo, da veter izgublja moč, so testni dirkači, ki so dvakrat preverjali pogoje na stezi, menili, da je za vse varneje, če se dirka odpove. Tekmovalci so tako žal ostali brez dirke za točke državnega prvenstva.

Nejc Dežman je s kolegi zaradi premočnega vetra ostal brez preizkušnje na Grobniku. (obe fotografiji Sofrić Studio)

Mnogi so bili zato razočarani, a so vseeno odobravali odločitev odgovornih za izvedbo dirke.

Vsi dirkači to počnemo kar nekaj časa v življenju in če se ne da peljati sto odstotno ter brez tveganja, je odločitev pravilna,

je povedal Amadej Štrakl. Organizatorji cestno hitrostnega državnega prvenstva motociklistov upajo, da bodo na naslednji dirki, ki bo med 24. in 25. avgustom 2020 na Pannonia Ringu na Madžarskem, lahko izpeljali dve dirki, ki bi šteli za državno prvenstvo ter tekmovalci na ta način ne bi ostali prikrajšani za danes odpadlo preizkušnjo oziroma točke državnega prvenstva.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikeMarino Štoksupersport 300supersport2n'raceAmadej Štrakl

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

28

Priljubljenost članka

28

Shrani

Delite s prijatelji