Mark Kastelic tudi v Sieni nepremagljiv

Mladi slovenski voznik kartinga je znova prevladoval in zasenčil tekmece na dirki serije IAME v Italiji.


Mark Kastelic, ki vozi z licenco AMZS, je minuli konec tedna dirkal v Toskani. Na progi v Sieni je bil najhitrejši na vseh prostih treningih ter tudi v kvalifikacijah in predfinalu, odlično formo pa je nato potrdil tudi na finalni dirki, na kateri je gladko zmagal, pred Švicarjem Eneo Freyem in domačim matadorjem Tizianom Monzo. V žep je tako pospravil maksimalnih 83 točk.

Kastelic na vrhu zmagovalnih stopničk.

Z licenco AMZS sta Slovenijo zastopala še dva voznika. Zelo dobro se je odrezal Aleksandar Bogunović. Kljub tehničnim težavam je namreč pristal na odru za zmagovalce, saj je osvojil tretje mesto v finalni dirki, kar je za majhno ekipo zelo lep uspeh.

Čelada Bogunovića ob priznanju za 3. mesto na finalni dirki.

Da je finalno preizkušnjo Bogunović odpeljal zelo dobro, govori tudi njegov najboljši čas kroga v finalni vožnji. V skupnem točkovanju je na dirki v Sieni sicer osvojil četrto mesto.

Bogunović (na sliki desno) zadovoljen po tretjem mestu v finalni dirki.

Matic Preša je med dvaindvajseterico, ki se je tokrat potegovala za točke tega prvenstva, ciljno črto prečkal deseti, skupno pa je dirko končal na sedmem mestu. Po dveh od skupno šestih preizkušenj, ki štejejo za končno razvrstitev, je Kastelic v skupnem seštevku trenutno na drugem mestu. Boljši od njega je z devetimi točkami naskoka samo Italijan Riccardo Nostran.

Kastelic (št. 107) je imenitno odpeljal dirko v Sieni.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark Kasteliclicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

32

Priljubljenost članka

32

Shrani

Delite s prijatelji