Žagar bo vozil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo za naslednjo sezono

Najboljši slovenski speedway voznik Matej Žagar si bo 22. avgusta skušal v Goričanu privoziti vozovnico za svetovno elito tudi v sezoni 2021.


Čeprav se sezona svetovnega prvenstva v speedwayju zarad pogostega spreminjanja urnika dirk sploh še ni začela, pa nekateri že preudarno načrtujejo naslednjo. Med njimi je tudi naš as Matej Žagar, ki bo 22. avgusta vozil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, v katerih si je tudi lani priboril vozovnico za nastope med najboljšo svetovno speedway srenjo. Tudi letos bodo boji za prestižno prvo mesto, ki neposredno pelje med speedway elito, potekali na Hrvaškem v Goričanu. A serijski osemnajstkratni državni prvak Žagar, ki na mednarodnih prizoriščih vozi z licenco AMZS, bo imel na štartni črti nekaj zelo zahtevnih tekmecev, ki jih poznavalci speedwayja vsekakor dobro poznajo. Predvsem Avstralec Max Fricke, Rus Grigorij Laguta (sicer Žagarjev moštveni kolega pri Lublinu na Poljskem), Danec Mikkel Michelsen ter nekdanji drugi speedway voznik sveta, Poljak Krzysztof Kasprzak, bodo sila nevarni. Eden od dveh rezervistov bo naš mladi speedway up Nick Škorja, ki je, tako kot Žagar, član AMTK Ljubljana.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayukvalifikacijekoledar dirklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji