Matej Žagar tudi v letu 2020 med svetovno speedway elito

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar si je v kvalifikacijah zagotovil nastop na dirkah svetovnega prvenstva tudi v letu 2020.


Hrvaški Goričan je bil v soboto, 24. avgusta 2019, prizorišče kvalifikacijske speedway dirke, ki je prvim trem prinesla vozovnice številka trinajst, štirinajst in petnajst za dirke svetovnega prvenstva v speedwayu v letu 2020.

Med šestnajsterico, ki se je merila na stadionu Milenium v bližini slovensko-hrvaško-madžarske tromeje, sta bila dva voznika z licenco AMZS. Eden od favoritov za prva tri mesta je bil serijski državni prvak Matej Žagar, prva rezerva na dirki pa je bil Matic Ivačič. Slednji žal ni dobil priložnosti za tekmovanje v kvalifikacijah.

Žagar je preizkušnjo začel v tretji vožnji, v kateri je osvojil drugo mesto. Na stezo se je znova vrnil v osmi vožnji, ki se mu ni najbolje posrečila, a je kljub temu v njej osvojil pomembno točko za tretje mesto. Nato se je očitno zbral in v vožnji številka deset tekmecem pokazal, kaj zna in zmore voznik njegovega kova. Privozil si je prvo mesto in dragocene tri točke. Ljubljančan je vnovič dirkal v trinajsti vožnji in tokrat ciljno črto prevozil na drugem mestu. S skupno osmimi točkami je imel imenitno izhodišče ter usodo pred petim štartom na ovalu v Goričanu povsem v svojih rokah. S pridom je izkoristil bogate izkušnje iz zahtevnih speedway bitk na najvišji svetovni ravni ter v devetnajsti vožnji ciljno črto prečkal na prvem mestu. Z enajstimi točkami je Žagar postal zmagovalec kvalifikacij in si je tako tudi za leto 2020 zagotovil nastop med svetovno speedway elito na grand prix dirkah, ne glede na to, kako se bo uvrstil v letošnjem tekmovanju, v katerem je trenutno v skupnem seštevku na dvanajstem mestu.

Ob Žagarju sta se si vozovnici za svetovno prvenstvo privozila še Danec Niels Kristian Iversen in Avstralec Max Fricke.

Zmagovalec kvalifikacij Žagar (levo Iveresen. desno Fricke) zadovoljen pred fotografi

 

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarMatic Ivačič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji