Žagar jubilejnega nastopa ni nadgradil z uspešnim dirkanjem

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar, ki nastopa z licenco AMZS, svojega jubilejnega, stotega nastopa na dirkah za svetovno prvenstvo v speedwayu ni nadgradil z uspešnim dirkanjem. Na tretji letošnji dirki za svetovno prvenstvo v Pragi je osvojil vsega štiri točke, kar je zadostovalo za 14. mesto. Zmagal je Poljak Januš Kolodziej.


Na razprodanem stadionu Marketa v Pragi je jubilant Žagar sinoči nastopil že v otvoritveni vožnji dirke. Osvojil je le tretje mesto in nakazal, da to ne bo njegov večer. Ko je v svojem drugem nastopu spet tretji privozil skozi cilj, v tretjem pa celo zadnji, je bilo jasno, da se tudi tokrat ne bo uvrstil v polfinale, za kar je bilo treba v Pragi osvojiti kar devet točk. V svojem četrtem nastopu je Žagar z drugim mestom malce popravil vtis, v petem nastopu pa znova ostal brez točk. S štirimi točkami je Žagar dosegel svoj najslabši dosežek na letošnjih treh dirkah za svetovno prvenstvo.

V finale so se uvrstili Kolodziej, Doyle, Madsen in Dudek, pri čemer je imel Dudek veliko sreče, saj se je v finale uvrstil ob odstopu Sajfutdinova zaradi okvare verige na njegovem motociklu. Madsen in Dudek sta se tako letos še tretjič uvrstila v finale, a tokrat sta morala priznati premoč 35-letnemu Kolodzieju, ki je po odličnem startu slavil svojo prvo zmago na dirkah svetovnega prvenstva. Madsen je bil drugi, Dudek tretji, Doyle pa četrti.

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva po treh od desetih dirk vodita s po 40 točkami Dudek in Madsen, Matej Žagar je na 12. mestu s 17 točkami, Matic Ivačič pa na 19. mestu z dvema točkama.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke za VN Češke: 1. Kolodziej (Pol) 15 točk, 2. Madsen (Dan) 14, 3. Dudek (Pol) 12, 4. Doyle (Avt) 12, 5. Fricke (Avt) 13, 6. Lindgren (Šve) 12, 7. Sajfutdinov (Rus) 11, 8. Laguta (Rus) 9 točk … 14. Žagar (Slo) 4 točke.

Vrstni red v SP (3/10): 1. Dudek (Pol): 40, 2. Madsen (Dan): 40, 3. Zmarzlik (Pol): 36, 4. Lindgren (Šve): 32, 5. Sajfutdinov (Rus): 30, 6. Vaculik (Svk): 28, 7. Kolodziej (Pol):: 26, 8. Iversen (Dan): 24, … 12. Žagar (Slo): 17, … 19. Ivačič (Slo): 2 točki

 

 

Ključne besede


Matej ŽagarMatic Ivačičspeedwayspeedway grand prix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji