Znani državni prvaki v trialu

V Idriji je AMTK Koper izpeljal tretjo in hkrati zadnjo dirko sezone za točke državnega prvenstva v trialu.


Na progi Karbidovka v Idriji se je razpletla zadnja preizkušnja sezone za državno prvenstvo za voznike triala. Organizirali so jo člani AMTK Koper, tekmovanje pa je zaznamovala mokra in spolzka podlaga na progi, ki je bila razdeljena na šest sekcij. Štirinajst tekmovalcev je pričakalo oblačno vreme, ki je občasno spustilo nekaj sončnih žarkov, žal pa tokrat ni bilo predstavnikov iz drugih držav.

 

 

Preizkušnja v Idriji je potekala v naravnem okolju.

K sreči se deževna napoved na dan dirke ni uresničila, a proge so bile vseeno namočene, kar je tekmovalcem pošteno oteževalo vožnje. Vsaka je bila zato sila atraktivna in tudi polna drsenja, videli pa smo tudi nekaj padcev, k sreči nedolžnih in brez posledic. V najprestižnejši kategoriji GP si je Severin Sajevec (AMD Lukovica), ki je bil tokrat brez konkurence, zmago kar ”pridrsel”. Tudi njegove vožnje niso bile brez napak, saj je bilo med njimi prav tako nekaj padcev. V kategoriji GP W je ob odsotnosti Lucije Sajevec slavila Tjaša Fifer (ŠD Myteam motocross) pred Ines Pezić (AMD Lukovica).

Zaradi mokre in spolzke podlage je bil pomemben temeljit ogled vsake posamezne sekcije.

Matej Kermavner je ponovil uspeh z Vranskega in si spet spretno pripeljal zmago v kategoriji T1. Kategorija T2 je bila številčnejše zastopana s tekmovalci in pred vsemi se je suvereno vozil Klemen Setnikar (AMD Lukovica). Na stopničkah za zmagovalce sta se mu pridružila drugi Marino Velušček in tretji Srečko Tojnko (AMD Lukovica). V kategoriji T3, ki je bila najštevilčnejša na tokratni preizkušnji, je Robert Šušnjara (AMD Lukovica) suvereno vknjižil zmago pred Petrom Levarjem (MK Notranjska), na tretje mesto pa se je uvrstil mladi up Lovro Setnikar (AMD Lukovica).

S to dirko je končano državno prvenstvo Slovenije v trialu, ki je v letu 2020 štelo tri preizkušnje. Na vseh so tekmovalci pokazali veliko vneme za dobre vožnje in želje po napredku, tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Tekmovalci in organizatorji pa seveda upajo, da bodo v naslednjem letu lahko ob sekcijah na progi med tekmovanji pozdravili tudi navijače.

 

Ključne besede


AMZStrialLucija SajevecSeverin SajevecRobert ŠušnjaraMatej KermavnerKlemen SetnikarAMTK KoperLovro SetnikarTjaša FiferInes Pezić

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji