AMZS prejel Častno listino OKS - ZŠZ

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je Avto-moto zvezi Slovenije, nacionalni športni zvezi za motošport in karting, podelil Častno listino.


Častna listina je najvišje priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Ob 100-letnici olimpizma na Slovenskem je to visoko priznanje dobila tudi Avto-moto zveza Slovenije, ki je letos praznovala že 111 let obstoja.

Uresničevanje ideje o združevanju slovenskih avtomobilistov in motociklistov, rojene pred dobrim stoletjem, je tlakovalo pot, ki je slovenske dirkače pripeljala med svetovno elito in celo do naslovov evropskih ter svetovnih prvakov. Pri tem ne gre le za dirke ali posamezne sezone, temveč za življenjsko pot športnikov, ki dokazujejo, da Slovenija ni le državica, ampak imperij vrhunskega športa. V Avto-moto zvezi Slovenije, nacionalni športni zvezi za motošport in karting, smo ponosni na naše voznike in voznice,  športne delavce in vse soustvarjalce dosežkov, ki bodo z zlatimi črkami zapisani ne le v zgodovino krovne športne zveze, temveč celotne nacije. Zaradi izjemne preteklosti in še veličastnejše sedanjosti bomo storili vse, kar je v naši moči, da se bodo uspehov slovenskega motošporta in kartinga veselile tudi prihodnje generacije,

je bil ob prevzemu pomembnega priznanja ponosen Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije, ter dodal, da je Avto-moto zveza Slovenije izjemno počaščena, da je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez prepoznalo njena več kot stoletna prizadevanja na področju avto-moto športa.

Častno listino so poleg Avto-moto zveze Slovenije sicer prejeli še Nogometna zveza Slovenije, Plavalna zveza Slovenije, Atletska zveza Slovenije, Konjeniška zveza Slovenije, Kolesarska zveza Slovenije, Smučarska zveza Slovenije, Veslaška zveza Slovenije, Teniška zveza Slovenije, Zveza drsalnih športov Slovenije, Gimnastična zveza Slovenije, Strelska zveza Slovenije in Sankaška zveza Slovenije ter smučarska tekačica Vesna Fabjan in paralimpijec Darko Đurić.

Video: 110 let avto-moto športa na Slovenskem

Video: Stoletnica prve motociklistične dirke na Slovenskem 

Ključne besede


AMZSAnton BreznikOlimpijski komite Slovenijepredsednik AMZSpriznanječastna listina

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji