Spletno druženje žensk v motošportu

Po ustanovitvi komisije Ženske v motošportu in srečanju v Slovenji vasi so se "dame, ki dirkajo", danes družile na spletnem dogodku, ki ga je organizirala predsednica komisije Lucija Sajevec.


Virtualno druženje je organizirala predsednica komisije Ženske v motošportu Lucija Sajevec, ki je pripravila pregled aktivnosti v lanskem in načrt aktivnosti v prihodnjem letu. Med drugim skupne treninge, roza dirko ter priročnik, ki bi mladim športnicam olajšal začetke v motošportu. V njem bi bile zajete osnovne informacije, kje v Sloveniji lahko trenirajo, o obvezni in priporočljivi opremi, kje lahko kupijo gume, kako se lahko udeležijo tekmovanj. Pregledu aktivnosti je sledila delavnica o moči komunikacije (na družbenih omrežjih).

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, bo letos podelila tudi priznanje za motošportnico leta. Katera to bo, bo znano v okviru dogodka Motošportnik leta 2020.

Namen novoustanovljene komisije Ženske v motošportu, ki deluje v okviru Strokovnega sveta za avto-moto šport, je pripomoči k popularizaciji avto-moto športa in v panoge pod okriljem AMZS privabiti več tekmovalk, ki so trenutno (še) v manjšini, hkrati pa ženske, ki so se v preteklosti udejstvovale v avto-moto športu, privabiti k aktivnemu delu na področju športa, s čimer bi prav tako lahko naredili korak k večji prepoznavnosti panog pod okriljem AMZS in priljubljenosti avto-moto športa med dekleti.

Komisijo Ženske v motošportu tvorijo nekdanja kartistka, direktorica AMZS in trialistka Lucija Sajevec (predsednica), nekdanja kartistka Nina Jerančič, nekdanja reli voznica Romana Zrnec, motoristka Ines Pezić in voznica gorsko hitrostnih dirk Sanja Smrdelj.

 

Ključne besede


ŽenskemotošportkomisijaŽenske v motošportu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji