Mark Kastelic v letu 2021 v razredu OK Junior

Mladi up slovenskega kartinga Mark Kastelic je pred novimi izzivi, ki se jih že zelo veseli.


Mark Kastelic je med mladimi slovenskimi vozniki kartinga eden tistih, ki kaže velik potencial. Z licenco AMZS ga razkriva na zahtevnih dirkah v mednarodni konkurenci, v kateri je v preteklih dveh letih vozil za ekipo Cetilar Racing v kategoriji mini 60. V letu 2021 pa bo zamenjal moštvo in tudi kategorijo. Vozil bo namreč v razredu OK Junior v moštvu DPK Racing, ki je pod okriljem slovitega voznika formule 1 Fernanda Alonsa. Španec, sicer dvakratni svetovni prvak v formuli 1 (2005 in 2006), v Marku vidi mladega in zelo obetavnega upa, s katerim bi lahko moštvo, ki ga vodita brata Diego in Pablo Rodriguez, poseglo po zelo visokih uvrstitvah v naslednji sezoni. 13-letni slovenski voznik ima v letu 2021 predvidenih 23 dirk v kategoriji OK Junior, od tega 20 v tekmovanju serije WSK za svetovno in evropsko prvenstvo, preostale tri pa v okviru akademije. Mark Kastelic je imel tudi ponudbo konkurenčnega moštva AMG Mercedes, ki ga v ozadju krmili Nico Rosberg, še en sloviti as iz sveta formule 1, a se je po tehtnem premisleku odločil za moštvo iz Asturije.

Mark Kastelic (št. 107) se podaja proti novim izzivom na športni poti, na kateri bo zdaj zanj skrbel tudi dvakratni svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso.

Odločitvi je botroval tudi bistveno bolj pristen in osebni pristop velikega španskega asa, ki je Marku že prilepil vzdevek "Esloveno chiquito" (drobni Slovenec op. a.) ter ga povabil v Oviedo, kjer mu bo Alonso v prihodnjih dneh razkril nekaj svojih skrivnosti uspešnega dirkanja ter se pomeril z njim tudi na stezi. Ob Kastelicu bo tudi Bolgar Nikola Tsolov, ki pa je že nekaj let v Španiji in tako bistveno bolj na očeh španskemu moštvu. Za Kastelica je to zanesljivo lepo priznanje za dosedanje prizadevno delo in trde treninge, ki mu jih omogočajo tudi sponzorji Prigo Mercedes Benz, MR Trade in A1 Finance. Fundacija Fernanda Alonsa bo z lepim finančnim vložkom v slovenskega kartista poskrbela, da bo imel vselej na voljo vse, kar bo potreboval za dobro dirkanje in uspešno nadaljevanje športne poti.

Ključne besede


AMZSkartingMark KasteliclicencaFernando AlonsoDPK Racing

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

222

Priljubljenost članka

222

Shrani

Delite s prijatelji