Ivačič v novi sezoni z novim klubom

Aktualni državni prvak v speedwayu bo v letu 2021 vozil v prvenstvu Danske.


Matic Ivačič je konec septembra prekinil osemnajstletno vladavino Mateja Žagarja na domačih speedway progah, saj je v Krškem osvojil naslov državnega prvaka. Tega se je zelo razveselil ter po dolgih sedemindvajsetih letih naslov najboljšega speedway voznika Slovenije znova pripeljal v AMD Krško. Zagotovo mu je to pomagalo tudi pri iskanju novega delodajalca, saj so se mu pri poljskemu klubu Abramczyk Polonia Bydgoszcz po koncu sezone nepričakovano odrekli ter mu dali proste roke.

V sezono 2020 sem se podal zelo ambiciozno in z velikimi načrti. A izbruh epidemije je vse postavil na glavo. Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil in prilagodil na novo opremo, a priložnosti za to nisem imel veliko. Žal sem dobil priložnost samo na treh prvenstvenih tekmah za Polonio, kar je bilo odločno premalo, da bi lahko pokazal, kaj zmorem. Nimam zamer in hvala vsem, predvsem sponzorjem, ki so mi stali ob strani v teh težkih časih, vendar v tem pogledu zame sezona ni bila uspešna,

je povedal aktualni slovenski prvak, ki je bil brez kluba v tujini dober mesec dni. Zdaj se je dogovoril, da bo vozil v zelo močnem prvenstvu Danske v elitni Metal Speedway League. Ivačič, ki tako kot Žagar na mednarodnih dirkah vozi z licenco AMZS, bo branil barve Grindsted Speedway Kluba, enega od osmerice klubov, ki se bodo potegovali za naslov moštvenega prvaka Danske v speedwayu v letu 2021.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSAMD KrškoMatic Ivačičspeedwaylicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji