Žagar v letu 2021 za Zielono Goro

Slovenski speedway as Matej Žagar bo v letu 2021 v močnem prvenstvu Poljske vozil za Zielono Goro.


Matej Žagar, ki Slovenijo v svetovnem prvenstvu zastopa z licenco AMZS, bo v prihodnjem letu zamenjal klub, s katerim tekmuje v prvenstvu Poljske. Letos je vozil za Motor Lublin in z njim osvojil šesto mesto med osmerico klubov, ki vozijo v elitni Ekstraligi. Slovenski speedwayist bo po samo letu dni spet zamenjal okolje, saj se je vse dogovoril z Zielono Goro. Žagar bo imel v četrtouvrščenemu klubu letošnje sezone na Poljskem ob strani še enega izjemnega speedway velemojstra. V rumeno-belo-zeleni opremi Zielone Gore bo namreč vozil tudi Max Fricke, ki je bil nazadnje član kluba Betard Sparta Wroclav, sicer tretjeuvrščenega v elitnem poljskem speedway prvenstvu. Avstralec je letos v svetovnem prvenstvu v skupnem seštevku osvojil deseto mesto, eno pred Žagarjem, in bo zdaj z našim asom tvoril udarno konico Zielone Gore v poljskem prvenstvu v letu 2021.

Želim biti eden od vodij moštva. Klub, atmosfera v njem ter ekipa, ki uspešno dirka za Zielono goro, so mi zelo pomembni. Ta klub ima karizmo in vselej, ko sem tu dirkal ter izgubil, so vsi pripovedovali, da je bila to čarovnija. Zdaj sem postal del te čarovnije in komaj čakam, da pokažem, kaj zmorem,

je ob prestopu navdušen povedal Žagar, za katerega bo to že osmi klub na Poljskem v karieri. Najuspešnejši slovenski speedway voznik v mednarodnem merilu bo v letu 2021 vozil tudi v svetovnem prvenstvu. To naj bi se po trenutnem začasnem koledarju dirk predvidoma začelo 24. aprila, a kraj in prireditelj prve preizkušnje na najvišji svetovni speedway ravni za zdaj še nista znana. Začasni seznam dirk svetovnega prvenstva:

  • 24. april: kraj in prireditelj še nista znana
  • 22. maj: Teterow (Nemčija)
  • 5. junij: Praga (Češka)
  • 19. junij: kraj in prireditelj še nista znana
  • 17. julij: Cardiff (Wales)
  • 31. julij: Vroclav (Poljska)
  • 7. avgust: Varšava (Poljska)
  • 14. avgust: Malilla (Švedska)
  • 28. avgust: Toljati (Rusija)
  • 11. september: Vojens (Danska)
  • 2. oktober: Torun (Poljska)

V letu 2021 bo najmanj še en slovenski speedway voznik vozil za nov klub. Nick Škorja bo branil barve nemškega moštva AC Landshut Devils, ki bo prihodnjo sezono tekmoval v drugem poljskem kakovostnem speedway razredu. Laščan je bil letos član angleškega kluba Newcastle Diamonds, a žal zaradi epidemije koronavirusa na Otoku ni imel možnosti pokazati, kaj zna in zmore, saj tekmovanj sploh ni bilo. Škorja, sicer letos tudi drugouvrščeni na državnem prvenstvu za Maticem Ivačičem, se že veseli dirkanja za nove delodajalce. Aktualni državni prvak Ivačič pa je pred dnevi ostal brez kluba na Poljskem, saj ga Abramczyk Polonia Bydgoszcz presenetljivo ni uvrstila na seznam tekmovalcev, s katerimi se bo v podala v naslednjo sezono.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwaysvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji