Simon Marčič uspešno prišel v cilj relija Dakar

Edini Slovenec na zahtevni dvotedenski preizkušnji je v svoji kategoriji skupno pristal na 5. mestu, kar je njegov najboljši rezultat do sedaj.


Že 43. reli Dakar, ki je tokrat potekal po brezpotjih in nepreglednih ter zahrbtnih peščenih sipinah Savdske Arabije, je vnovič potrdil, da ni zaman najtežja vzdržljivostna preizkušnja za voznike motorjev na svetu. Slovenske barve na dirki je z licenco AMZS branil Simon Marčič, ki je že sedmič v karieri prestajal pekel na motorju tega relija, četrtič pa mu je uspelo pripeljati v cilj. Marčič je ciljno črto v Džedi prečkal na skupno 5. mestu v svoji kategoriji (Original by Motul - brez tovarniške pomoči mehanikov), v absolutni konkurenci motociklistov pa je zasedel 36. mesto, kar je prav tako njegov najboljši rezultat na relijih do sedaj. Od prologa pa do cilja je v dvanajstih etapah opravil kar 7683 kilometrov, za celotno pot pa je s husqvarno potreboval 65 ur, 9 minut in 28 sekund.

Ključne besede


AMZSrelilicencaHusqvarnaSimon Marčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji