Virtualna steza Euroringa prizorišče druge dirke državnega prvenstva v e-kartingu

Na digitalizirani karting progi Euroring je potekala druga dirka državnega prvenstva v spletnem kartingu. Zmago si je privozil Til Čeh.


Vozniki v državnem prvenstvu Slovenije v e-kartingu, ki ga organizira Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije, imajo za sabo dve od skupno petih preizkušenj. Uvodni, ki je bila na digitalizirani progi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, je sledila dirka na virtualni progi Euroring, ki je sicer na Madžarskem. Dobil jo je Til Čeh, ki se je sicer izkazal že v predkvalifikacijah, v katerih je postavil prvi čas kroga. To mu je uspelo tudi digitalizirani progi na Vranskem, a nato na sami dirki ni bil kos Jerneju Simončiču, ki pa je tokrat zasedel drugo mesto. Zmagovalec prve preizkušnje na Euroringu ni odvozil tako, kot si je verjetno želel. Nekaj drobnih napak ga je drago stalo in Čeh mu je kmalu ušel na varno razdaljo, ki je ni več izpustil iz rok.

Verjetno si še pred mescem dni ne bi predstavljal, da bom zmagal dirko za državno prvenstvo v e-kartingu. To je zame nekaj čisto novega. Lahko sem zelo zadovoljen s samim potekom dirke, ki sem jo po napaki Jerneja lahko dokaj mirno odpeljal do konca. Sedaj sva izenačena na prvem mestu skupnega seštevka, a prvenstvo se je komaj dobro začelo. Verjamem, da bo do konca še precej napeto. Upam na najboljše,

je po dirki povedal zmagovalec preizkušnje na virtualni progi Euroring. V ozadju je potekal tudi zelo zanimiv boj za tretje mesto, v katerem Luka Ferlič ni dovolil Mihi Fabijanu in Marcelu Sedlaku, da bi ga prehitela. Naslednja dirka bo v torek 16. februarja na digitalizirani progi Kartodromo Valencia v Španiji. Predkvalifikacije za tretjo preizkušnjo državnega prvenstva v spletnem kartingu se začnejo že v četrtek 11. februarja točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 15. februarja minuto pred polnočjo. Vabljeni, da se vključite in pridružite premiernemu državnemu prvenstvu v spletnem kartingu!

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehLuka Ferlič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji