Koledar dirk državnega prvenstva v letu 2021

Avto-moto zveza Slovenije je objavila koledar dirk za leto 2021, ki bodo v posameznih panogah štele za točke državnega in pokalnega prvenstva.


AMZS, krovna nacionalna zveza za motošport in karting, je sestavila koledar dirk državnega in pokalnega prvenstva, ki se bodo odvijale v letu 2021. Najprej bodo motorje zagnali najboljši slovenski vozniki kartinga. Od 19. do 21. marca jih čaka uvodna preizkušnja sezone v italijanskem Jesolu. V tistem koncu tedna bodo na jeklene konjiče sedli tudi tekmovalci, ki se bodo potegovali za naslove državnih prvakov v cross countryju, saj je 20. marca na sporedu prva dirka, ki bo v Ribniku na Hrvaškem. Motokrosisti se bodo prvič udarili za točke državnega prvenstva Slovenije drugo soboto v aprilu, ko bodo vozili na zahtevni progi Prilipe pri Brežicah. Ker bo uvodna preizkušnja štela tudi za točke evropske cone v razredih MX 65 in MX 85, se ti dve preizkušnji ne bosta upoštevali za točke državnega prvenstva. Teden dni prej, 3. aprila, bo na istem prizorišču že dirka za pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Cestno-hitrostni motociklisti z državnim prvenstvom začenjajo 5. aprila v Vrtojbi, kjer se bodo merili v minimotu, na skuterjih, minigp-ju in v supermotu. Dan prej bodo na dirkališču Panonnia Ring na Madžarskem hrumeli motorji v kategorijah supersport 300, supersport 600 in superbike, ki bodo imeli sicer na tem prizorišču v državnem prvenstvu kar tri dirke od skupno petih, po katerih bomo dobili državne prvake.

Znova na stezi tudi starodobniki

Vozniki triala imajo trenutno načrtovane tri dirke. Prvo bodo opravili predzadnji konec tedna v maju v Lukovici, državno prvenstvo pa bodo končali v začetku septembra v Idriji, kjer so imeli lani na naravni progi v dežju zelo zahtevne pogoje. Na dan prve dirke državnega prvenstva v trialu bo v Središču ob Dravi tudi pozivna dirka za starodobnike, ki bo zagotovo spektakularna, saj slovenski ljubitelji motorjev nimajo prav velikokrat možnost videti v živo na dirki motorje, ki številne nostalgično popeljejo v neke druge čase.

Koledar dirk za državno prvenstvo v speedwayu še ni znan, saj je še v usklajevanju.

Celoten seznam dirk za državno in pokalno prvenstvo lahko najdete na tej povezavi. Velja opozoriti, da se lahko koledar dirk še spremeni, kajti epidemija koronavirusa še vedno v veliki meri kroji in določa ukrepe povezane z boleznijo covid-19, kar lahko trenutni koledar dirk in datume zelo hitro še pošteno premeša.

Ključne besede


AMZSmotokroskartingtrialstarodobnikicross countrycestno-hitrostni motociklizemdržavno prvenstvospeedwaykoledar dirkminigp

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

50

Priljubljenost članka

50

Shrani

Delite s prijatelji