Slovenski vozniki na dirki WSK Super Master v Italiji

Italijanska Adria je gostila uvodno dirko serije WSK Super Master, na kateri je nastopila tudi peterica slovenskih voznikov.


Dirkališče Adria International Raceway je bilo prizorišče uvodne preizkušnje sezone voznikov kartinga, ki se merijo v seriji WSK Super Master. Dirke se je udeležila peterica slovenskih tekmovalcev z licenco AMZS. V kategoriji Mini 60, v kateri je bilo na štartu kar 116 voznikov, so slovenske barve zastopali Aleksandar Bogunović, Matic Preša, Oskar Poberaj in Nik Ščulac.

Matic Preša med pogledom na stezo, na kateri je v finalni vožnji v razredu Mini 60 v cilj pripeljal na 29. mestu.

V ostri konkurenci sta se v finalno vožnjo prebila Bogunović in Preša. Na štartu sta bila eden zraven drugega v deseti vrsti, na koncu pa sta ciljno črto prečkala Bogunović na 25., Preša pa na 29. mestu.

Bogunović je zasedel 25. mesto v finalni vožnji v razredu Mini 60.

Kastelic brez finalne vožnje

V razredu OKJ je vozil Mark Kastelic, ki je v letošnjem letu prestopil v višji tekmovalni rang. Obetavni 13-letni Kastelic vozi za moštvo DPK, ki je pod okriljem nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 Fernanda Alonsa. Na drugi dirki v karieri v tem razredu (pred tednom dni je že vozil v seriji WSK Champions Cup) se mu je uvrstitev v veliki finale izmuznila za las, vseeno pa je bil s prikazanim zadovoljen. Med 93 udeleženci je na koncu pristal na 44. mestu.

Mark Kastelic je ostal brez nastopa v finalni vožnji v razredu OKJ.

Rezultat ni slab, čeprav si seveda želim veliko več. A to je bila moja druga dirka v tem razredu in mislim, da sem vseeno dobro odpeljal vse predvidene vožnje. V predfinalu sem, po moji napaki, izgubil nekaj mest, saj sem preveč zapiral tekmece in sem s tem izgubil precej časa. A sem si nabral veliko novih izkušenj z novim dirkalnikom, ki mi bodo na prihodnjih dirkah prišle še kako prav,

je Kastelic ocenil dirkaški konec tedna, ki je imel na prostih treningih tudi nekaj smole, saj se je zapletel v trčenje, a ne po svoji krivdi. Zato so mu v moštvu DPK pripravili nadomestni kart:


Drugi okvir je bil celo še malce boljši, je pa tudi res, da steza v Adrii ne nudi veliko oprijema, to pa ni najbolj primerno za moj slog vožnje,

je strnil misli mladi up slovenskega kartinga, ki se z veliko optimizma že pripravlja na naslednjo preizkušnjo. Ta bo že 14. marca na stezi La Conca na jugu Italije, kjer bo na sporedu druga dirka prvenstva WSK Super Masters.

Tam je več oprijema, zato mi steza bolj ustreza in računam, da bodo rezultati še boljši,

je še dodal Kastelic, ki namereva pred drugo preizkušnjo v tem prvenstva v Sarnu prav na stezi La Conca opraviti še temeljita testiranja.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaWSK Super Master SeriesOskar PoberajNik ŠčulacMini 60Fernando AlonsoOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji