Slovenci začeli z mednarodno sezono tekmovanj v kartingu

Pet slovenskih voznikov nastopilo na dirki serije WSK Champions Cup, ki jo je gostila italijanska Adria.


Mednarodna sezona karting tekmovanj serije WSK (World Series Karting) bi se morala po predhodnem urniku začeti že konec januarja. Vendar so bili organizatorji primorani uvodno dirko prestaviti zaradi varnostnih in zdravstvenih ukrepov vsled epidemije koronavirusa. Prva dirka je bila tako na sporedu minuli konec tedna, na njej pa je nastopila tudi peterica slovenskih voznikov, ki so tekmovali z licenco AMZS.

Bogunović do 10. mesta

Na dirkališču Adria International Raceway so tekmovali v razredih Mini 60, OKJ, OK in KZ2. Prve preizkušnje tekmovanja WSK, ki sodi med tiste najvišjega ranga, se je udeležilo rekordnih 337 dirkačev. Slovenske barve so branili Mark Kastelic, ki se je prvič preizkusil v razredu OKJ, ter Aleksandar Bogunović, Matic Preša, Nik Ščulac in Oskar Poberaj. Slednji so vozili v najšibkejšem razredu Mini 60. Vsi Slovenci na dirki so pokazali, da sodijo v vrh svetovnega kartinga.

Bogunović je zelo dobro začel novo sezono, v kateri bo želel nadgraditi rezultate iz prejšnje.

V kategoriji Mini 60 se je najbolje odrezal Aleksandar Bogunovič (Tony Kart/TM/Vega), ki je osvojil končno 10. mesto v finalni vožnji. Izvrstno formo je v kvalifikacijah pokazal tudi Matic Preša (Birel/TM/Vega), ki pa je nato v finalni vožnji odstopil ter pristal na 34. mestu. Najmlajša slovenska tekmovalca Nik Ščulac (KR/Iame/Vega) in Oskar Poberaj (CRG/TM/Vega) se žal nista uvrstila med finaliste. V tej kategoriji se je zmage sicer veselil Nizozemec Rene Lammers (Parolin/Iame/Vega).

Preša je pokazal dobro formo, v finalu pa je imel obilo smole, zato je po trčenju odstopil.

Kastelicu se je finale izmuznil za las

Mark Kastelic je po imenitnih nastopih v kategoriji Mini 60 presedlal v višji razred OKJ. Mladi Ljubljančan v letošnji sezoni nastopa pod okriljem španske ekipe DPK, ki ima močno podporo nekdanjega izjemnega asa in dvakratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Fernanda Alonsa. Že na premierni dirki v novem razredu je Kastelic dokazal, da se je dobro pripravil na nov izziv, saj se je v ostri konkurenci 101 voznika že v kvalifikacijah zavihtel na 41. mesto. Kvalifikacijske dirke je potem sklenil na 40. mestu, v polfinalni dirki pa je le za eno mesto zgrešil uvrstitev v veliki finale. Za Kastelica je to prav gotovo vzpodbuda za nadaljevanje trdega dela na treningih ter nedvomno tudi lep obet za nadaljevanje sezone. Zmaga v kategoriji OKJ je kljub temu imela tudi nekaj slovenskega pridiha, saj se je na najvišjo stopničko zavihtel Rashid Al Dhaheri (Parolin/TM/Vega) iz Združenih arabskih emiratov. Rashidova mati je namreč po rodu Slovenka.

Kastelic je v prejšnji sezoni pritegnil obilo pozornosti in si je prislužil priložnost v novem moštvu, ki je pod okriljem dvakratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Fernanda Alonsa.

Serija WSK se bo nadaljevala v Adriji, kjer bo že prihodnji konec tedna na sporedu prva dirka serije WSK Super Master Series. Rezultate tokratne dirke najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaOskar PoberajNik ŠčulacMini 60WSK Champions CupOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji