Preizkušnji v cestno-hitrostnem motociklizmu na Pannonia Ringu odpovedani

Prvi dirki sezone za državno prvenstvo za cestno-hitrostne motocikliste, ki sta bili načrtovani 4. in 5. aprila, sta odpovedani.


Epidemija koronavirusa že več kot leto dni neusmiljeno posega v naše življenje in kroji tudi državna prvenstva pod okriljem AMZS. Cestno-hitrostni motociklisti so imeli prvi dve preizkušnji, ki bi šteli za točke državnega prvenstva v razredih superbike, supersport 600 in supersport 300, predvideni 4. in 5. aprila 2021 na Madžarskem na dirkališču Pannonia Ring. Žal Avto-moto zveza Slovenije in organizator ter promotor tekmovanja Društvo 2Nrace sporočata, da sta dirki odpovedani zaradi ukrepov in veljavnih predpisov, ki so v veljavi na Madžarskem ter zadevajo epidemijo koronavirusa in bolezen covid-19. Morebiten nadomestni termin izvedbe dirk še ni znan. Ko bo, boste o tem pravočasno obveščeni skozi komunikacijske kanale AMZS. AMZS in Društvo 2NRace vse akterje in deležnike prosita za razumevanje v upanju, da se bodo razmere kmalu popravile do te mere, da se bo življenje vrnilo v stare tirnice ter da bo znova moč kmalu spet dirkati in tekmovati. Po koledarju dirk, ki se lahko še spremeni, je zdaj prva dirka sezone za točke državnega prvenstva v cestno-hitrostnem motociklizmu predvidena 1. junija 2021 na Slovaškem, in sicer na dirkališču Slovakia Ring.

Za vse morebitne dodatne informacije in pojasnila ali razjasnitev nejasnosti v zvezi s predvidenim urnikom dirk za vse panoge pod okriljem AMZS vam je na sedežu AMZS na voljo vodja področja avto-moto šport Luka Mežan.

Ključne besede


AMZScestno-hitrostni motociklizemdržavno prvenstvoodpovedsuperbikekoledar dirkkoronavirusepidemija2n'raceSSP 300SSP 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji